image
 |  7 11 Вересня 2020 | 19:08

Знайшли білок, який здатний вбивати вірус SARS-CoV-2

Вчені синтезували білок, який здатний пригнічувати коронавірусну інфекцію. Новий препарат створили за допомогою комп'ютерного моделювання.

Про це повідомляє «24 канал».

За допомогою комп'ютерного моделювання вчені з США створили ефективний і стабільний противірусний препарат, що блокує коронавірусну інфекцію не гірше моноклональних антитіл, але більш надійний і простий у виробництві, повідомляє Science Daily.

Новий препарат запобігає проникненню вірусу в клітини організму.

Нові білки, які створили вчені, щільно з'єднуються з білками шипованого відростка SARS-CoV-2 і заважають їм інфікувати клітини.

Найефективніший противірусний кандидат показав себе у випробуваннях як мінімум не гірше, ніж добре відомі медикам моноклональні антитіла до SASR-CoV-2, до того ж їх легше виробляти, вони набагато стабільніші і, в потенціалі, не потребують зберігання при низькій температурі.

Наш успіх в розробці родинних противірусних білків з нуля — ще один доказ того, що комп'ютерні технології можна використовувати для створення перспективних лікарських препаратів, – заявив старший дослідник Девід Бейкер.

До слова, наразі не затвердили жодного препарату для лікування коронавірусного захворювання. Пацієнтам надають терапевтичну допомогу ліками, що вже довели свою ефективність проти інших недуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випробування вакцини від COVID-19 призупинили через незрозумілу побічну хвоpобу добровольця

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити