image
 |  4 24 Грудня 2017 | 12:16

На Волині аграрій спромігся розтратити зерна на 58 мільйонів гривень, – НАБУ




Екс-директора Луцького комбінату хлібопродуктів затримали ще у вівторок, 19 грудня, представники антикорупційного бюро. Степана Москвича тоді відвезли в Київ на допит.
Стало відомо, що причиною затримання волинського аграрія є підозра у розтраті зерна. Припускають, що Москвич розтратив зерна на суму більше 58 мільйонів гривень. Колишнього посадовця підозрюють у вчиненні злочину за частиною 5 статті 191 ККУ, – повідомляють AGRONEWS з посиланням на прес-службу НАБУ.
За результатами слідства встановили, що публічне акціонерне товариство «Аграрний фонд» передало до Луцка збіжжя у 2013 році. Тут мали його зберігати. Замість того Степан Москвич, який на той час керував ДП «Луцький КХП №2», почав відвантажувати зерно прибутковим організаціям безкоштовно. Саме так з квітня по червень 2014 року з елеватора ДП «Луцький КХП №2» вивезли більше 26 тисяч тонн зерна, злишеного на зберігання. Власники зерна отримали збитки на понад 58 мільйонів гривень.



Зараз вирішують, який запобіжний захід обрати підозрюваному.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити