image
 |  2 29 Грудня 2017 | 11:24

Справу отримання «бурштинових» спецдозволів КП «Волиньприродресурс» передали НАБУ

Детективам Національного антикорупційного бюро України передали кримінальне провадження, яке було порушено Генеральною прокуратурою за фактом можливого зловживання владою чиновниками Державної служби геології і надр та Волинської обласної ради під час видачі на видобуток бурштину в регіоні комунальному підприємству «Волиньприродресурс».
Про це повідомляє аналітичний портіл «Слово і Діло» із посиланням на поінформоване джерело.
За словами співрозмовника, попередня кваліфікація кримінального провадження ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).
Також джерело додало, що в рамках цього кримінального провадження НАБУ перевірить голову Волинської облради Ігоря Палицю за фактами можливого декларування недостовірної інформації.
До того ж, зазначається, що одним із ініціаторів створення «Волиньприродресурсу» також був Палиця.
Як відомо, з матеріалів розслідування ГПУ «Волиньприродресурс», яке було засноване Волинської облрадою в квітні 2016 року, отримало спецдозволи від Держгеонадр на видобуток протягом 20 років бурштину в районах Волинської області на загальній площі понад 50 тисяч гектарів.
У ГПУ зазначили, що підставою для видачі спецдозволів стала заява «Волиньприродресурсу» про те, що підприємство за власні кошти здійснило геологічне вивчення надр і підрахунок запасів корисних копалин. Також у прокуратурі не змогли встановити походження коштів, які КП заплатило за спецдозволи і додали, що документи були видані без проведення аукціону.
Як ВолиньUA уже інформувало, 9 жовтня 2017 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що «Волиньприродоресурс» можуть позбавити «бурштинових» ліцензій, згодом за цими фактампи відкрили кримінальні провадження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити