image
 |  4 1 Січня 2018 | 14:15

Пустовіту передали привіт під час вшанування пам’яті Бандери

Виконувачому обов’язки Луцького міського голови Григорію Пустовіту передали привіт під час заходів з вшанування 109-річниці народження провідника ОУН Степана Бандери.
Традиційно у річницю народження лідера націоналістів лучани зібралися біля постаменту, де має бути встановлений пам’ятник Степану Бандері.
«Я не буду виголошувати пафосні промови. Буду говорити фактами. Після Революції гідності в державі виник тренд на патріотизм. Політики, які раніше взагалі не мали нічого спільного ні з патріотизмом, ні з націоналізмом, раптово стали великими патріотами. Щось подібне відбулося у Луцьку. Але не треба тішити себе ілюзіями про їх патріотизм і національну свідомість. Адже це типові пристосуванці. Найкращий індикатор патріотизму місцевої луцької влади – це ця площа Героїв Майдану і пустий постамент для пам’ятника Степану Бандері. Досить лише глянути на це місце і будь-які питання щодо ідейних цінностей правлячої влади відпадають самі собою. Відсутність пам’ятника видатному українцю, який уособлює боротьбу за соборну незалежну Україну, є індикатором патріотизму керманичів Луцька», - наголосив у виступі голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міськраді Микола Федік.

Також свободівець передав привіт виконувачому обов’язки міського голови Григорію Пустовіту, який прислав на захід свого помічника Аскольда Пекарського.
«Нам усім потрібно спільно з громадою йти у міську раду та добиватися від влади конкретних дій щодо будівництва пам’ятника Степану Бандері. Лише так вони здатні дослухатися до думки лучан», - додав націоналіст.

Зазначимо, що Григорій Пустовіт до того часу, поки він не став виконувачем обов’язки міського голови Луцька, висловлювався за спорудження пам’ятника Бандері. Однак, увійшовши до складу правлячої більшості, схоже, забув про свою позицію і нічого не зробив для вирішення питання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити