image
 |  0 19 Січня 2018 | 14:10

Володимирщина: водохресні купання у Ворчині

У селі Ворчин Володимир-Волинського району відбулися традиційні водохресні купання участь в яких взяв єпископ Володимир-Волинський та Турійський Матфей.
Про це інформує кореспондент Волинь UA.
Сьомий рік поспіль організував купання депутат Володимир-Волинської районної ради від ВО "Свобода" Павло Карпюк.
Цьогорічні купання проходили в особливій піднесеній атмосфері, адже ворчинські води освятив єпископ Володимир-Волинський та Турійський Матфей. Він очолив водосвятний молебень за яким йому співслужили священики Віталій Іванів та  Ігор Бігун. По закінченню молебню, єпископ, зануренням хреста у ставок, освятив його води та  рясно окропив святою водою усіх вірян.
- Хай усім нам освячення через воду дає сили, мужності завжди любити, вірити і мати кріпку надію, що коли ми звертаємося до Бога, то Господь не залишить наші прохання та молитви без уваги. Хай освячена вода буде усім нам на здоров’я душі та тіла, - такими словами єпископ привітав вірян з Водохрещем.
Подякував за участь у купаннях шановному товариству Павло Карпюк:
- Не перший рік ми тут збираємося і випробовуємо міцність духу. Сьогодні купання буде особливе, бо сам владика освятив воду. Тому всіх запрошую до купання, всіх зі святами, бережіть себе.
За традицією отець Віталій першим занурився в освячену купіль, а за ним відважилися пірнути у холодну воду і чоловіки, і жінки.
Для зручності тих, хто занурювався у воду були встановлені намети для переодягання. А вже після купелі на усіх чекав гарячий бульйон з пиріжками та смачний шашлик.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити