image
 |  4 28 Січня 2018 | 13:49

В Італії активісти підтримали арештованого українського нацгвардійця (ФОТО)

В Італії біля Міністерства юстиції відбулася акція на підтримку нацгвардійця Віталія Марківа, заарештованого в 2017 році.
Про це 28 січня 2018 року повідомляє сайт «NEWWEST MEDIA».
Про це повідомила українська активістка італійської громади Олеся Татарин на своїй сторінці у Facebook.
За інформацією активістки, поблизу Міністерства юстиції Італії відбулася акція в підтримку Віталія Марківа. У ній взяли участь: «Конгрес українців в Італії», «Оргкомітет Євромайдану Рима», «Спільнота Українців регіону Марке». Активісти прийшли, щоб підтримати родину затриманого. Також вони вимагали від судової влади Італії результативних дій у розслідуванні справи Віталія Марківа.
Віталія Марківа було затримано минулого року. Італійська прокуратура звинувачує Марківа в умисному вбивстві з міномета італійського фотографа Андреа Роккеллі 24 травня 2014 року поблизу, окупованого в той час, міста Слов'янська Донецької області.
Адвокат Марківа запропонував прокурорам і представникам італійської поліції разом поїхати в Україну для проведення експертизи. У ході візиту в Україні він також зібрав свідчення, які допоможуть спростувати звинувачення проти українського нацгвардійця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити