image
 |  0 13 Лютого 2018 | 07:49

За 9 місяців українці заробили в Польщі $ 4 мільярди

Кожні 3 місяці наші співгромадяни переводять в Україну майже мільярд доларів.
Про це 13 лютого 2018 року повідомляє сайт «UBR.ua».
У III кварталі 2017 року українські працівники перевели з Польщі на батьківщину 3,2 млрд. злотих (близько $ 930 млн). Такі дані наводить Народний банк Польщі в щоквартальному звіті «Платіжний баланс». У дослідженні наголошується, що в структурі переказів заробітчан лідирують саме українці - на їх частку припадає 91% всіх транзакцій за кордон.
У коментарях до звіту, польські фахівці пояснюють таку ситуацію небувалим напливом українських працівників в країну. За даними Міністерства сім'ї, трудової та соціальної політики, у другому кварталі 2017 року польські підприємці зареєстрували 446,2 тисячі декларацій про готовність довірити роботу громадянам України - це 95% від загального числа заявок. Причому за рік їх кількість зросла майже на 50%.
Примітно, що обсяг переказів наших людей з Польщі постійно зростає. У II кварталі польський центробанк заявляв про 3 млрд злотих (близько $ 870 млн), відправлених заробітчанами в Україну. Всього ж за 9 місяців 2017 роки українці перевели з Польщі близько $ 2,5 млрд.
У звіті Народного банку Польщі кажуть, що за перше III кварталу виплати заробітної плати іноземним громадянам досягли 15,3 млрд злотих. Регулятор не приводить окремої статистики по географічній приналежності цих виплат, проте якщо спиратися на дані грошових переказів, не менше 90% з них припали саме на українців. Іншими словами, за 9 місяців 2017 роки українці в Польщі заробили близько $ 4 млрд.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити