image
 |  0 26 Лютого 2018 | 14:39

У Луцьку за підтримки німців закуплять 120 контейнерів для роздільного збору сміття

Луцька міська рада спільно з адміністрацією краю Ліппе (Федеративна Республіка Німеччина) реалізовуватимуть проект “Екологічна дружба понад кордонами”. У рамках проекту передбачається купівля120 контейнерів для роздільного збору сміття.
Про це інформує сайт Луцької міської ради.
Сьогодні, з цієї нагоди відбулася зустріч за участі делегації з краю Ліппе та секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, першого заступника міського голови Григорія Недопада, директора департаменту ЖКГ Юрія Крася, в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та проектної роботи Вікторії Гомонець, директора ЛСКАП “Луцькспецкомунтранс” Валерія Кузьмича, головного спеціаліста відділу екології Оксани Тарабанюк.
Начальник відділу міжнародних зв'язків управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Анна Вінцюк поінформувала присутніх про суть проекту. За її словами, проект фінансується Федеральним Міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Загальна вартість — 52 тисячі євро. 46 тисяч євро з цієї суми це грант, а 6 тисяч євро — кошти краю Ліппе. Проект реалізовується з 1 жовтня 2017 року до 30 вересня 2018 року.
Анна Вінцюк повідомила, що найбільшу суму — 32400 євро спрямують на придбання 120 контейнерів для роздільного збору сміття. Також у рамках проекту відбудуться візити експертів з краю Ліппе до Луцька, візит учнів луцьких шкіл та вчителів екології до краю Ліппе, розроблення концепції щодо поводження з побутовими відходами, виготовлення промоційних матеріалів та просвітницької роботи щодо сортування сміття серед лучан.
Також під час зустрічі директор компанії з управління відходами в краї Ліппе, керівник департаменту з управління водними ресурсами та відходами Адміністрації краю Ліппе Бертольд Льокштедт, представник департаменту з управління водними ресурсами та відходами Адміністрації краю Ліппе Регіне Люкерман, експерт-консультант з питань утилізації та переробки відходів Ульріх Шльоттхауер розповіли про особливості поводження з побутовими відходами, їх сортуванням та утилізацією у краю Ліппе. За їхніми словами, питанню сортування відходів у Німеччині почали приділяти увагу у 70-х роках ХХ століття. Нині, німці не викидають усі відходи у один контейнер. Так, вони окрема фасують органічні речовини, папір, пластик, скло, небезпечні речовини.
Також окремо забирають й негабаритні речі, такі як меблі, велосипеди, побутову техніку. Німцям достатньо його залишити біля контейнера і зателефонувати у відповідне підприємство, яке це все забере.
Вони розповіли, що з органічних відходів видобувають біогаз, за допомогою якого виробляють електрику для місцевої громади. Крім того, з них виробляють добрива для сільського господарства.
Представники краю Ліппе перебуватимуть ще два дні у Луцьку і ознайомляться з системою поводження з побутовими відходами у місті.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити