image
 |  29 13 Березня 2018 | 06:45

У Берестечку майорітиме червоно-чорний прапор боротьби

12 березня 2018 року відбулася чергова сесія Берестечківської міської ради Горохівського району Волині, яка одноголосним рішенням ухвалила вивішувати в місті червоно-чорний прапор під час пам’ятних дат національно-визвольної боротьби українського народу.
Про це ВолиньUA повідомила голова Берестечківської міської ради Валентина Залевська.
Відповідний проект рішення вніс на розгляд сесії депутат міської ради від ВО «Свобода» Олег Дергай, директор Берестечківського народного історичного музею.
Під час сесії наголошувалось, що вже 12 місцевих рад на Волині ухвалили подібні рішення. Це зокрема: Камінь-Каширська міська, Камінь-Каширська районна, Рожищенська районна, Ратнівська районна, Шацька районна, Горохівська міська, Турійська селищна, Рожищенська міська, Ковельська міська, Ковельська районна, Іваничівська районна та Володимир-Волинська районна ради.
Водночас нерозуміння та обурення берестівчан викликав ганебний фарс, який відбувся в стінах Горохівської районної ради 2 березня 2018 року, коли руками «ляшківців» та інших перевертнів Горохівська райрада «провалила» рішення піднімати червоно-чорний прапор. Попри те, що за 10 днів перед цим Горохівська міська рада практично одностайно ухвалила рішення вивішувати в місті прапор ОУН.
Голова Берестечківської міської ради Валентина Залевська особисто закликала всіх присутніх підтримати запропонований проект рішення. У підсумку депутати Берестечківської міської ради одноголосно ухвалили рішення вивішувати в славному місті Берестечку червоно-чорний стяг у дні, пов’язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам’яті наших Героїв.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити