image
 |  0 17 Березня 2018 | 07:45

У лютому на Волині різко зросла вартість медичних послуг

У лютому найвищий ріст цін на Волині зафіксований у сфері медичних послуг – на 12,5%. Про це власкору «ВолиньUA» повідомили в Управлінні статистики у Волинській області.
Ціни на споживчому ринку області у лютому 2018 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,4%, з початку року – на 2,1%, в Україні – на 0,9% та 2,4% відповідно.
На споживчому ринку області у лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 0,4%. Найбільше подорожчали фрукти (на 6,6%). Зросли ціни на  борошно пшеничне, сметану, пластівці вівсяні, сири, хліб, кисломолочну продукцію, пшоно, олію соняшникову, безалкогольні напої,  рибу та продукти з риби, масло на 3,9–0,9%. В той же час подешевшали сало, крупи гречані, овочі, свинина, яйця, яловичина і телятина, м'ясо птиці на 5,4–1,0%.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,6%, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,6%, алкогольні напої – на 1,5%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,1% відбулося за рахунок підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій на 11,1%, каналізацію – на 4,4%, водопостачання – на 1,4%, гарячу воду – на 0,5%, опалення – на 0,1%.
Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 2,5% відбулося внаслідок  подорожчання послуг лікарень на 12,5%, амбулаторних послуг – на 1,6%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 1,2%.
Зниження цін на транспорт на 0,5% зумовлено подешевшанням автомобілів на 5,5%. Водночас подорожчали паливо та мастила на 2,1%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити