image
 |  0 19 Березня 2018 | 14:47

СБУ затримала оператора, який «зливав» телефонні розмови українців ФСБ РФ (ФОТО)

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури затримали в Одесі міжнародного оператора телефонного зв’язку, який співпрацював з бойовиками на Донбасі та з російськими спецслужбами.
Про це 19 беpезня 2018 року повідомляє прес-служба СБУ.

За даними правоохоронців, власник компанії, який є громадянином РФ, дав вказівку працівникам маршрутизувати трафік з тимчасово окупованих територій Луганщини у мережі російських операторів мобільного зв’язку.
Для цього був задіяний спеціальний програмно-апаратний телекомунікаційний комплекс. Оперативники спецслужби задокументували, що через цей незаконний канал зв’язку бойовики «ЛНР» вільно спілкувалися між собою та російськими кураторами, - сказано у повідомленні.
Зазначається, що російські спецслужби отримали контроль над персональними даними і телефонними розмовами українських громадян і організацій, які користувались «послугами» цього оператора.
Також повідомляється, що під час обшуків в офісі, техприміщеннях та житлі оператора співробітники СБУ виявили спеціальне телекомунікаційне обладнання вартістю понад півмільйона гривень, яке використовувалося для незаконної маршрутизації трафіку.
Також правоохоронці вилучили листування і документи, що підтверджують надання послуг телефонного зв’язку бойовикам ОРЛО та співпраці з ФСБ РФ.
В СБУ додають, що наразі у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України громадянину Росії оголошено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації.
Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити