image
 |  0 8 Квітня 2018 | 11:05

На Волині створюють ягідний кооператив і закладають плантації еко-малини

На Волині розпочали реалізацію проекту «Західноукраїнський садівничо-городницький кооператив», у рамках якого польські партнери передадуть українцям понад 70 тисяч саджанців найкращих сортів малини, екологічні засоби охорони рослин і технічне обладнання, а також нададуть комплексну експертну підтримку для закладання плантацій малини. Про це 08 квітня 2018 року повідомляє сайт «SuperAgronom.com». Проект отримав фінансову підтримку від Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми польської допомоги в галузі розвитку. Польська сторона, яка є головним ініціатором проекту і стратегічним донором запланованої діяльності, зацікавлена в довготерміновій співпраці з майбутнім кооперативом.
Минулорічна діяльність показала нам, що головне — це передача українським фермерам необхідних теоретичних знань та польського досвіду в сфері садівництва та городництва. За десятки років діяльності Польща випрацювала одні з найкращих і найбільш ефективних стандартів вирощування овочів та фруктів. Це особливо варто використати тепер, оскільки в рамках проекту на Волині буде створено екологічні плантації малини, — зазначив Марек Запур, віце-консул РП у Луцьку.
За його словами, робота буде сконцентрована на створенні плантації (10 гектарів). Діяльність у рамках проекту, яку запланували до кінця 2018 року: - створення на Волині 10 плантацій еко-малини за підтримки польських експертів із використанням польських стандартів вирощування; - передача понад 70 тисяч штук саджанців польських сортів малини високої якості, екологічних засобів охорони рослин і технічного обладнання; - підтримка у формі тренінгів та послуг дорадників 30 підприємців і сільських господарств в Україні; - організація освітніх візитів до Польщі; - підписання довгострокових контрактів з польськими заводами з переробки фруктів і постачальниками саджанців. Фіналом діяльності буде створення Західноукраїнського садівничо-городницького кооперативу, який об’єднуватиме місцевих виробників фруктів і овочів на Волині.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити