image
 |  2 27 Квітня 2018 | 15:36

Авіаносна ударна група ВМС США увійшла до Середземного моря

Всі американські кораблі оснащені крилатими ракетами «Томагавк» з дальністю дії 2500 км.
Про це 27 квітня 2018 року повідомляє сайт «Сьогодні».
Авіаносна ударна група ПМС США, на чолі з атомним авіаносцем «Гаррі Трумен» (USS Harry S. Truman (CVN 75)), у п'ятницю в районі 15:00 мск увійшла до акваторії Середземного моря, випливає з даних системи міжнародного моніторингу пересування морських суден.
За даними британських спостерігачів, які також зафіксували проходження кораблів поблизу Гібралтару, разом з «Гарі Труменом» до Середземного моря попрямували ракетний крейсер ВМС США «Нормандії» (USS Normandy (CG 60)), есмінець «Форрест Шерман» (USS Forrest Sherman (DDG 98)) і німецький фрегат «Гессен» (FGS Hessen (F 221)), що входять до складу групи.
Раніше на цьому тижні до акваторії Середземного моря вже увійшли «Балкелі» (USS Bulkeley (DDG 84)) і «Арлі Берк» (USS Arleigh Burke (DDG 51)) зі складу групи «Гаррі Трумена».
Раніше повідомлялось, що американський флот має прибути до Перської затоки приблизно до початку травня. Група перебуватиме в зоні відповідальності П'ятого і Шостого Військово-морських флотів США, які охоплюють регіони Європи і Близького Сходу.
Як відомо, до ударної групи ВМФ США, яку відправляють до берегів Сирії, входять: авіаносець Harry S. Truman (CVN 75), дев'ять ескадрилій бойового авіакрила (CVW), ракетний крейсер Normandy (CG 60), протиракетна група DESRON 28, в тому числі ракетні есмінці Arleigh Burke (DDG 51), Bulkeley (DDG 84), Forrest Sherman (DDG 98) і Farragut (DDG 99). Планується, що бойову групу США доповнить німецький фрегат FGS Hessen (F 221), а також есмінці з керованими ракетами на борту Jason Dunham (DDG 109) і Sullivans (DDG 68).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити