image
 |  4 28 Квітня 2018 | 15:32

Волинський протитуберкульозний диспансер нагадує ГУЛАГ, - депутат облради

Волинський обласний протитуберкульозний диспансер перебуває у жахливому стані і нагадує ГУЛАГ. Про це повідомив депутат ВО "Свобода" обласної ради Анатолій Вітів.
Обранець громади розповів, що на днях відвідав медичний заклад і залишився шокований побаченим.
"Перше, що впало у вічі, – це вкрай непривабливий зовнішній вигляд приміщення. Гнітюче враження залишилось і від території, яка потребує ремонту та цегляної огорожі. Вона, без перебільшення, становить реальну загрозу життю та здоров’ю працівників і пацієнтів.
Але це, як кажуть у народі, були «квіточки», «ягідки» чекали нас усередині приміщення. Увкрай незадовільному стані – приміщення більшості відділень, у тому числі палати, в яких перебувають додесяти хворих, а туалет – один на все відділення. Мокрі плями на стінах свідчать про протікання даху та застарілої системи водоводів. Сходи і сходові марші – занехаяні: осипана штукатурка, потребують заміни вікна. Та ж сама проблема – в лікарняних палатах".
Крім того, Анатолій Вітів висловив здивування як в таких умовах можуть працювати медики.
"До прикладу, гардеробні приміщення для працівників нагадують картинки з радянських фільмів довоєнного періоду минулого століття. Харчоблок та інші побутові приміщення і їх обладнання теж нагадують швидше табори ГУЛАГу, аніж медичний заклад 21 століття. Хоча реальний стан справ значно гірший, аніж можна передати словами. Та й фотознімки далеко не завжди відображають реальний стан речей. Таке враження, що господарською частиною в лікарні вже давно ніхто взагалі не займався. Невже керівників закладу влаштовував такий стан? Як узагалі можна було спокійно ходити на роботу і без жодних докорів сумління отримувати за таку безгосподарність зарплатню? Тому вважаю, що зміна керівника цього закладу обласною радою була цілком виправданою".
Депутат Волинської облради повідомив, що вже на найближчій сесії буде ставити питання про виділення коштів з обласного бюджету на ремонт медичного закладу.
"Необхідно допомогти цьому закладу і його колективу, бо в таких умовах лікування неможливе. Від побаченого не те що вилікуватися, а й здоровому можна захворіти. Одночасно слід здійснити комплексну інвентаризацію майнового комплексу та енергоаудит. Подумати про залучення позабюджетних коштів, у тому числі міжнародних грантів і меценатів. Сподіваюся, новому керівнику закладу це вдасться. Хоча проблеми, з якими він зіштовхнувся в роботі, як на мене – це справжнє випробування. І вирішити їх можна лише спільними зусиллями. Залучаючи до цього не тільки область і Луцьк, а й інші міста та райони. Адже проблема туберкульозу кордонами Луцька не обмежується".





 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити