image
 |  0 19 Травня 2018 | 14:17

Волинські поліцейські ознайомили делегацію з Рівненщини з досвідом співпраці з громадами

Представники органів місцевого самоврядування сусідньої Рівненської області знайомилися з волинським досвідом співпраці поліції та громад щодо профілактики злочинності та охорони публічного правопорядку.
Про це 19 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Секторі комунікації поліції Волинської області.
Гості відвідали поліцейську станцію в Боратинській об’єднаній територіальній громаді Луцького району. З лідерами громад сусідньої області зустрілися заступник начальника Луцького відділення поліції Роман Качан і голова Боратинської сільської ради Сергій Яручик.
До Боратинської сільської об’єднаної територіальної громади відносять 12 населених пунктів, де мешкає майже 8,5 тис. жителів. Вона охоплює територію, площею в понад 90 кв. км. Поліцейська станція, яка з березня розпочала тут роботу, стала першою в районі.
Заступник начальника Луцького відділення поліції Роман Качан розповів представникам органів місцевого самоврядування сусідньої області про особливості функціонування поліцейської станції. Він зауважив, що її створення стало яскравим прикладом розуміння громадою спільної з поліцією відповідальності за безпеку її жителів, профілактику правопорушень, забезпечення правопорядку.
Під поліцейську станцію громада надала сучасні приміщення, які обладнано належною комп’ютерною технікою, доступом до мережі Інтернет. Передбачено кімнати для роботи дільничного офіцера поліції, співробітників груп реагування патрульної поліції, - розповів Роман Качан.


Створення поліцейських станцій здійснюють, зокрема, в рамках реалізації місцевих програм з профілактики злочинності та охорони громадського порядку.
За ініціативою головного управління Національної поліції у Волинській області в травні 2016 року рішенням Волинської обласної ради затверджено Програму профілактики правопорушень у Волинській області на 2016-2020 роки. На її втілення заплановано виділення понад 20 млн. грн. Відповідні програми профілактики спільно з органами місцевого самоврядування розроблені в усіх територіальних підрозділах поліції області. Зокрема, на їх виконання в 2017 році з місцевих бюджетів було виділено понад 1 млн. 200 тис. грн..

Голова Боратинської сільської ради Сергій Яручик поінформував гостей про перспективи співпраці громади з поліцією. Зокрема, про плани щодо запровадження системи відеонагляду та фіксації правопорушень.

Нагадаємо, що поліцейські станції також розпочали роботу в селі Смідин Старовижівського та селищі Заболоття Ратнівського районів. Вони обслуговуватимуть понад 16 тис. жителів. Також поліцейські станції працюють у місті Берестечко Горохівського району та селищі Цумань Ківерцівського району.  До кінця року на Волині планують ввести в дію всього 38 таких поліцейських станцій.
Ознайомчу поїздку представників органів місцевого самоврядування Рівненщини організував Інститут аналізу державної та регіональної політики в рамках втілення проекту «Місток між владою та громадою» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити