image
 |  4 22 Травня 2018 | 17:56

Міносвіти анонсувало дві вимоги до шкіл через отруєння газом


Міністерство освіти та науки вимагатиме від шкіл перевірити, як дотримуються заходи безпеки, а також проводити з учнями бесіди щодо небезпеки для них та оточуючих використання газових балончиків.


Про це міністр освіти та науки Лілія Гриневич сказала, коментуючи журналістам ситуацію з отруєнням дітей газом в харківській школі, - повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Міністерство освіти буде вимагати перш за все дві речі. По-перше, всі школи повинні перевірити, чи в них дотримані всі заходи безпеки, чи всі діти і вчителі знають, що робити у випадку будь-якої кризової ситуації і як евакуйовувати учнівській та вчительський колектив зі школи. Це стосується і протипожежної безпеки, і будь-якої проблеми. Друге - в усіх навчальних закладах повинні провести роботу з дітьми і пояснити їм, якої величезної шкоди завдає здоров'ю людини вдихання таких газів", - сказала Гриневич.

За її словами, батьки мають стежити за тим, до чого мають доступ їхні діти.
Також міністр підкреслила, що мережі, які продають відповідні товари, мають слідкувати, що вони продають дітям.
Як повідомляв Укрінформ, 22 травня у школі №3 в Харкові 30 дітей звернулися по медичну допомогу зі скаргами на слабкість та утруднене дихання, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню №1.
Це вже не вперше фіксується випадок отруєння дітей у школах упродовж останнього часу. Так, 21 травня у Миколаєві евакуювали 400 дітей із школи №6 через різкий запах. Учні масово поскаржилися на погане самопочуття. На лікуванні в Миколаївській міській дитячій лікарні з діагнозом "гостре отруєння невідомою речовиною" середньої тяжкості опинилися 36 учнів загальноосвітнього закладу, з них двоє - у реанімації.
8 травня під час шкільної лінійки у Черкасах стався випадок отруєння: загалом було госпіталізовано 58 людей (54 дитини і 4 дорослих). Усього на заході перебувало 424 учні та 26 учителів. Лікарі констатували, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. У відділення інтенсивної терапії потрапило 11 дітей, через день їх перевели у звичайні палати. Встановлено, що отруєння відбулося локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає. Наразі причин отруєння школярів на лінійці не встановлено, чекають результатів аналізів з Києва.
Вранці 8 травня на шкільній лінійці у новомосковській ЗОШ №6 на Дніпропетровщині, приуроченій до Дня пам'яті і примирення, одразу стало зле майже двом десяткам учнів. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.
22 травня стало відомо,  що в школі №3 в Харкові 30 дітей звернулися по медичну допомогу зі скаргами на слабкість та утруднене дихання, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню №1.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити