image
 |  0 31 Травня 2018 | 16:21

Депутати райради на Волині підтримали звернення щодо необхідності прийняття Виборчого кодексу України

Іваничівська районна рада під час засідання 26 сесії, що відбулося 31 травня, прийняла звернення до голів депутатських фракцій і груп Верховної Ради України та районних рад Волинської області, в якому наголошує на необхідності прийняття Виборчого кодексу України.
Про це інформує «ВолиньUA».
У зверненні зазначено, що прийняття такого важливого документу сприятиме створенню єдиної уніфікованої правової основи для підготовки і проведення виборів в Україні відповідно до Конституції України та рекомендацій міжнародних організацій. А також оновити всю систему влади в Україні на основі європейських виборчих стандартів, розбудує справжні потужні політичні сили, які користуються підтримкою у суспільстві.
Нагадаємо, що 7 листопада 2017 року Верховною Радою України було ухвалено в першому читанні проект нового Виборчого кодексу України. Згідно цього проекту, впроваджено виборчу систему, яка дозволяє персоніфікувати голосування, тобто впроваджує відкриті списки кандидатів, що покликано припинити купівлю місць у парламенті та забезпечить людям самостійно визначати, хто представлятиме їхні інтереси у законодавчому органі та підвищить відповідальність депутатів перед виборцями.
Крім того, у новому виборчому кодексі передбачено, що висувати кандидатів на загальнонаціональних виборах можуть лише політичні сили, які мають регіональні організації не менше, ніж в 14-ти адміністративно-територіальних одиницях.
Разом із нормою, яка передбачає встановлення загального 4% прохідного бар'єру - це допоможе очистити політичне поле України від партій-одноденок та ситуативних піар-проектів.
Депутати Іваничівської райради, на чолі зі свободівцем Андрієм Бадзюнем, закликають усі фракції та групи парламенту проголосувати за Виборчий кодекс України у другому читанні та в цілому.
Читайте також: Виборчий кодекс: регіональні списки та 4% прохідний бар’єр

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити