image
 |  0 5 Червня 2018 | 11:30

На Чернігівщині трагічно загинув Леонід Кантер - режисер фільмів «Добровольці Божої чоти» та «Міф»

Надвечір 4 червня на хуторі Обирок Борзнянського району виявили тіло відомого режисера, продюсера, мандрівника та письменника Леоніда Кантера.
Як передає 05 червня 2018 року сайт «Новинарня», про це повідомив сайт «Високий Вал» з посиланням на власні джерела.
Як повідомляє ГУ НП Чернігівщини, Кантер застрелився. Поліція, яка виїхала на місце пригоди, вилучила у загиблого багато вогнепальної зброї.
Поліція Чернігівщини відкрила кримінальне провадження за фактом самогубства 36-річного чоловіка в одному з сіл Бахмацького району.
Надвечір 4 червня до поліції надійшло повідомлення, що в домоволодінні одного з сіл Бахмацького району здійснив самогубство 36-річний чоловік. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції, яка на місці події виявила труп чоловіка з наскрізним вогнепальним поранення в щелепу. Поряд з тілом правоохоронці виявили зброю, – йдеться в повідомленні правоохоронців.
Речник Національної поліції Ярослав Тракало в коментарі «Українській правді» підтвердив, що йдеться про Кантера.
За словами Тракала, знайдену поряд із загиблим зброю направили на експертизу.
Речник Нацполіції також повідомив, що Кантер залишив передсмертну записку.
Тіло відправлено в морг на експертизу. Поліція опитує родичів і знайомих, встановлює мотиви самогубства.
Поки що відкрито кримінальне провадження за ч. 1 статті 115 Кримінального кодексу («умисне вбивство»).
1 червня Кантер писав на своїй сторінці у «Фейсбуці», що його команда працює над створенням нового фільму.
Це буде захоплююча пригодницька стрічка «Людина з Табуретом».
Поширюйте цю інфу, підписуйтесь на офіційну сторінку і ми будемо тримати вас в курсі творчого процесу, адже він неймовірний, – ішлося в дописі.

«З табуретом до океану» – один із найвідоміших мистецьких проектів Леоніда Кантера, в рамках якого вони з друзями мандрували з табуреткою, описуючи свої пригоди в соцмережах (згодом було видано однойменну книжку).
Якщо не рахувати декількох поїздок у Росію, то моя перша серйозна мандрівка за кордон — до Атлантичного океану. Це був 2005 рік. Тоді ми з друзями заснували вуличний театр і ходили з виставами по всій Україні. Але потім вирішили, що треба їхати в світ. Так народилася ідея квесту «З табуретом до океану». Суть проста — віднести звичайну кухонну табуретку на береги чотирьох океанів. А для цього потрібно вирушити у подорож автостопом. Охочих виявилося семеро.
У нас тоді був ще й додатковий стимул. Ми знімали документальні фільми і вирішили, що правильно було би знімати саме те, про що найбільше мрієш. Ми тоді мріяли про мандри, хотіли просто їздити по світу з друзями, як бременські музиканти, вивчати країни, людей, знімати про них історії, а також організовувати вистави, – розповідав Кантер в інтерв’ю проекту «The Ukrainians».

Леонід Кантер народився у Києві 27 липня 1981 року.  Закінчив Київський природничо-науковий ліцей №145.
На першому курсі університету (1998 р.) працював журналістом та ведучим у Національній телекомпанії України.
У 2003 році заснував кіностудію «Лізард філмс», яка зняла близько 50 коротометражних, кілька повнометражних та документальних стрічок.
Серед найвідоміших кіноробіт режисера – фільми «Добровольці Божої чоти» (про добровольців) та «Міф» – про бійця АТО, оперного співака Василя Сліпака.
[embed]https://youtu.be/xB_-xU8IJnU[/embed]
У 2007 році Леонід Кантер оселився на хуторі Обирок у Чернігівській області та перетворив його на мистецький хутір – творче поселення, де збирав друзів з усього світу, організовував фестивалі, мистецькі заходи, творчі школи та народні свята.
Серед найвідоміших – фестиваль «ХЛІБ своїми руками» та перший афро-етнічний фестиваль «Мама Африка».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити