image
 |  0 11 Червня 2018 | 10:57

Нововолинськ готовий стати центром нової громади

До Нововолинська можуть приєднатися три сільські ради - Грибовиця, Благодатне та Гряди.
Про це інформує відділ з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю міськвиконкому, - передає «ВолиньUA».
За словами Віктора Сапожнікова, міська влада вже працювала у напрямку об’єднання. Проводилися зустрічі з депутатами, сільськими головами, обговорювали можливості в обласній раді та державній адміністрації і вже вималювався перспективний план розвитку території, де в усіх були спільні межі.
- Приймаючи таке важливе рішення, я активно їздив селами, вивчав думку місцевих мешканців і зробив невтішний висновок: села бояться об’єднуватись з містом. Страхи у всіх схожі: що місто поглине їх, забере землі, буде нав’язувати свої правила гри і виділятиме кошти за залишковим принципом. Ці страхи абсолютно неаргументовані. Адже мені потрібно ще й свою самодостатню міську громаду переконати щодо об’єднання. І моя громада задасть мені такі ж питання: чи нам вигідне об’єднання? - підкреслив міський голова.

У Нововолинську доєднатися до міста можуть три сільські ради - Грибовиця, Благодатне та Гряди, маючи при цьому спільні межі.
Селище Благодатне знаходиться у підпорядкуванні Нововолинська, але рішення депутатів Грибовицької сільської ради, за яке вони проголосували на початку червня щодо приєднання до Іваничівської об’єднаної територіальної громади, може створити прецедент утворення анклаву, оскільки Благодатне немає спільної межі із Нововолинськом, а межує із містом обласного значення через території Грибовичівської сільської ради.
Міський та сільські голови узгодили подальші дії міста Нововолинська, селища Благодатного та Грядівської сільської ради на шляху до об’єднання.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити