image
 |  4 29 Червня 2018 | 16:01

На ремонт доріг у Шацькому районі виділять міжнародні кошти

Для вирішення проблеми з дорогами у Шацькому районі хочуть використати міжнародні кошти.
Про це йшлося під час ефіру на ТРК «Аверс», - інформують Волинські новини.
«У кабінеті не сиджу з тієї причини, що мені ще рано бути «весільним генералом», за три місяці я об’їхав практично всю територію області, окрім Шацького району. Є дві причини: перша, хтось може подумати, що я поїхав туди відпочивати, а з іншого боку, там працюють декілька людей з моєї команди, які прибули з Києва і готують серйозний проект з покращення стану національного парку», - розповів Олександр Савченко.

Він зауважує, що на Шацький національний природний парк голова ОДА практично немає впливу, адже структура підпорядковується Мінприроди, але водночас йдеться про прикордонні території. Якщо він бачить порушення на території заповідника, повинен звертися до правоохоронців, екологів тощо. Зараз, мовляв, цікаво поїхати і побачити, що вже зроблено.
«Десь місяць тому до мене звернулася молода особа, яка керує цим заповідником. Я ще здивувався, як з таким досвідом можна вже керувати, але вона мене переконала в тому, що у неї, як кажуть, «стержень» і вона готова щось робити. Вона одразу поросила допомоги з облаштування території в’їзду в національний парк, щоб він був цивілізованим. Там просто хащі, земля, а коли дощ – болото», - розповів голова ОДА.
З його слів, директор Шацького НПП Марія Христецька завезла туди щебінь і просила допомоги в облаштуванні в’їзду. В ОДА допомогли, і тепер, зі слів Олександра Савченка, на фото, які йому надали, видно зміни – на цій території навіть відкрили магазин.
Олександр Савченко визнав, що найбільшою проблемою Волині є дороги. З іншого боку, у районах, особливо на Поліссі, є проблеми зі школами та лікарнями, тож, зустрічаючись з волинянами, він пояснює, що коштів на вирішення усіх проблем не вистачає.
Голова ОДА відзначає, що Шацьк – це справді перлина Волині, де є проблема з дорогами, що є перепоною для туристів, адже туди складно дістатися. Тому, наразі, активно шукають кошти на ремонт доріг. Є українсько-польський проект, за яким Польща надає фінансування. Проблемою лишається те, що Україна дещо порушує міжнародні угоди, не звільняючи польську фірму від ПДВ. Щодо цього питання він звертався до Прем’єр-міністра України та в ДФС. Якщо це питання вдасться вирішити, розпочати роботи можуть вже цього року.
Щодо прибережної зони озера Світязь, то Савченко зауважує, що є конфлікт інтересів, є місцеві бізнесмени, які звикли там продавати випічку, напої тощо, не маючи коштів, аби вкласти їх в облаштування прибережної зони. Директор НПП, з його слів, звернулася до потужних бізнесменів, і він вже бачив проект будівництва прибережної інфраструктури з дерев’яними павільйонами.
Голова ОДА повідомив, що інформацію про зловживання на території району перевіряють. Йдеться, зокрема, про роздані земельні ділянки. Там земельні ділянки отримали бійці АТО, згодом вони підписали угоди купівлі-продажу і земля опинилася в одного львівського бізнесмена. Це питання, зі слів Олександра Савченка, розслідують правоохоронці. Подібні спроби отримання у власність ділянок, з його слів, є і у Луцьку, і в інших районах області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити