image
 |  0 1 Липня 2018 | 11:33

У Польщі для українців запустять «Метрополь»

З огляду на зростаючу кількість українців в Польщі, які прямують далі на захід, польська залізниця (PKP) має намір запустити додаткові вагони з Перемишля до Берліна через Вроцлав.
Про це 01 липня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
Про це заявив голова компанії PKP Intercity Марек Хранюк під час прес-конференції щодо розвитку залізниці у східній частині Польщі, інформує rynek-kolejowy.pl.
Ми домовилися з українською та німецькою сторонами у справі сполучення з Перемишля через Зелену Гуру до Берліна. Потяг називатиметься «Метрополь». Це буде потяг з вагонами, які у Вроцлаві приєднуватимуться до потяга до Берліна, - заявив Хранюк.

Він зазначив, що кількість українців, які прибувають до Польщі, постійно зростає, а тому напрям схід-захід має бути дуже рентабельним.
Ми вже зараз фіксуємо збільшення удвічі кількості пасажирів зі сходу,- констатував керівник PKP Intercity.

Він підкреслив, що компанія готова розширювати можливості з думкою про нових клієнтів, але проблема існує на кордоні з Україною.
На жаль, потяги запізнюються, але ми мусимо чекати, оскільки здійснюється митний контроль, - заявив Хранюк.

Він наголосив, що  залізничники намагаються допомагати прикордонним органам, зокрема, вони починають здійснювати перевірку ще під час руху поїзда.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити