image
 |  0 3 Липня 2018 | 13:18

В Україні спростять доступ до кредитів

В Україні спростять доступ суб'єктам господарювання та фізичним особам до кредитів.
Верховна Рада у другому читанні та в цілому підтримала законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування". "За" проголосували 239 народних депутатів, повідомили у прес-службі Нацбанку.

Документ покликаний зменшити витрати боржників і кредиторів при врегулюванні боргу за рахунок вдосконалення позасудових інструментів.


Мета законопроекту - активне використання кредитування як фінансового інструменту і зниження вартості кредитних ресурсів. Це сприятиме відновленню економіки та активізації кредитування фізичних осіб.
Документ покликаний зменшити витрати боржників і кредиторів при врегулюванні боргу за рахунок вдосконалення позасудових інструментів. Крім того, узгодити норми закону "Про банки і банківську діяльність".


Кредитори отримають доступ до Держреєстру актів цивільного стану. Це дасть можливість детально вивчати здатність клієнта обслуговувати борг.



Буде спрощена процедура позасудового врегулювання переходу права власності на заставне майно. Також заборона виведення об'єкта з-під іпотеки шляхом проведення боржником реконструкції або через проведення самовільного будівництва.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада посилила покарання для неплатників аліментів
Кредитори отримають доступ до Держреєстру актів цивільного стану. Це дасть можливість детально вивчати здатність клієнта обслуговувати борг.
Водночас за документом посилиться відповідальність поручителів. Розмір відсоткової ставки за кредитом залишиться практично без змін.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити