image
 |  2 6 Липня 2018 | 12:48

Кількість жертв вибуху на полігоні в Закарпатті збільшилася

7 липня на Закарпатті оголошено День жалоби у зв’язку із загибеллю бійців.


Унаслідок вибуху в ході військових навчань на Рівненському полігоні загинули четверо бійців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади й базується в Ужгороді. Про це повідомляє Закарпатська обласна державна адміністрація у п'ятницю, 6 липня.
"Двоє бійців загинули на місці, двоє по дорозі в лікарню, ще четверо поранені. Двоє із загиблих – мешканці Ужгорода, один – Перечина",  - йдеться у повідомленні.
Читайте також: За фактом вибуху на Рівненському полігоні, внаслідок якого троє військовос службовців загинули і дев’ятеро були поранені, відкрито кримінальне провадження.
Голова Закарпатської області Генадій Москаль повідомив, що усі військові – учасники бойових дій, досвідчені бійці.  Він підписав розпорядження про оголошення на Закарпатті Дня жалоби у зв’язку із загибеллю бійців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону.
"У суботу, 7 липня, на будинках державної влади, органів місцевого самоврядування, державних установах, підприємствах та організаціях Закарпатської області буде приспущено Державний прапор. Крім того, установам та організаціям незалежно від форми власності рекомендовано скасувати проведення розважально-концертних заходів", - повідомляє прес-служба ОДА.
Нагадаємо, вранці 6 липня під час бригадних тактичних навчань на 233-му Рівненському загальновійськовому полігоні  загинули три військовослужбовця та дев’ять отримали поранення. У прес-службі повідомили, що за попередніми даними, стався вибух міномету, внаслідок чого загинули військовослужбовці.
Основною версією надзвичайної події на Рівненському полігоні є порушення заходів безпеки під час проведення навчань.
Президент Петро Порошенко  тимчасово заборонив використовувати міномети "Молот"та  доручив військовому керівництву оперативно розслідувати причини трагедії на полігоні в Рівненській області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити