image
 |  2 11 Липня 2018 | 12:46

У селі на Іваничівщині середню школу перетворять на початкову

Загальноосвітню середню школу села Заставне, що у Литовезькій ОТГ Іваничівського району, із школи I-III ступеня реорганізують у школу I ступеня, тобто початкову.
Таке рішення було прийняте депутатами громади під час виїзної сесії, інформує власкор «ВолиньUA».
У школі села заставне навчається лише 37 учнів. Тому було вирішено учнів середніх класів довозити до школи в сусіднє село Заболотці. Для цього є шкільні автобуси. На базі Заставненської школи наразі будується садочок, який прийматиме дошкільнят і з сусіднього села.
Рішення про пониження ступеня школи негативно сприйняли вчителі та учні.  Педагоги переживають, що залишаться без роботи, а учні – що доведеться добиратися і навчатися у незнайомій їм школі, коли в рідному селі є свій освітній заклад, який може вмістити 174 учня.
На жаль, демографічна ситуація в селі невтішна. Кількість дітей має тенденцію до зменшення. Тож утримувати цілу школу і педагогічний колектив заради 37 учнів виявилося невигідно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині стрімко скорочується кількість населення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити