image
 |  2 17 Липня 2018 | 05:12

Білоруська прокуратура хоче посадити на три роки українського журналіста

Прокуратура Білорусі просить суд у Мінську засудити до трьох років ув’язнення журналіста й блогера Дмитра Галка, білоруського громадянина, який останнім часом жив і працював в Україні, висвітлював події в зоні бойових дій на Донбасі.


Про це повідомляє Радіо Свобода.
"Галка звинувачують у насильстві стосовно працівника білоруської міліції. Суд у його справі почався 10 липня у суді Совєтського району Мінська. Затримали журналіста в квітні, коли він повернувся до Білорусі з України, де жив протягом кількох місяців", - йдеться у повідомленні.

Слідчі заявляють, що Галко мав конфлікт із працівником міліції, в результаті чого в останнього розбився телефон. Журналіст звинувачення відкидає.
Дмитрові Галку 38 років, він працював у багатьох незалежних білоруських ЗМІ, серед останніх місць його роботи в Білорусі був заснований Павлом Шереметом опозиційний сайт "Белорусский партизан", який минулого року потрапив під блокування в Білорусі.
Галко був також позаштатним автором кількох українських ЗМІ, зокрема англомовного видання Kyiv Post. З 2014 року Галко здійснив багато відряджень на Донбас, писав про збройний конфлікт на сході України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити