image
 |  0 22 Липня 2018 | 18:10

Водоканали країни працюють у штатному режимі

Ситуація з постачанням рідкого хлору стабілізувалася, усі водоканали працюють у штатному режимі без обмеження подачі води.
Про це повідомили в асоціації "Укрводоканалекологія".
"АТ "Дніпроазот" відновлює роботу хлорної групи цехів, найближчим часом очікується випуск першої продукції. У підприємств водопровідно-каналізаційного господарства з’явилась можливість купувати рідкий хлор у Румунії та Угорщині по нижчим цінам, але є потреба у додатковому опрацюванні питань доставки", - зазначили в асоціації.
В "Укрводоканалекології" зазначили, що забезпеченість рідким хлором задовільна, "але достатня для забезпечення якісного та безперебійного водопостачання".

 Разом з тим Держпродспоживслужба разом з фахівцями водоканалів "веде перевірку на місцях з відбором проб води та додатковим контролем за якістю".

У свою чергу глава Мінрегіонбуду Геннадій Зубко зазначив, що Харків отримав рідкий хлор з Румунії у контейнерах.
"Чекаємо на публічну інформацію на сайтах водоканалів про якість води у водопровідних мережах з метою уникнення інсинуацій", - додав Зубко

Нагадаємо, 15 червня робота підконтрольної олігарху Ігорю Коломойському компанії "Дніпроазот" - єдиного виробника рідкого хлору в Україні, який водоканали використовують для знезараження питної води - зупинилася через підвищення ціни на газ. У компанії заявили, що готові відновити роботу за умови підвищення цін на продукцію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити