image
 |  0 28 Липня 2018 | 11:57

Поліція нарахувала понад 65 тисяч учасників хресної ходи УПЦ КП

28 липня участь у хресній ході за єдину Помісну церкву, що відбулася у Києві, взяли близько 65 тисяч вірян.
Про це повідомив перший заступник глави МВС України Сергій Яровий, - пише "Українська правда".
"Станом на 13:00 у ході брали участь біля 65 тисяч осіб. Ситуація спокійна та контрольована. Підрозділи вибухотехніків та кінологів перевірили маршрут Ходи, аби не допустити терактів та провокацій. За безпеку громадян відповідають поліцейські, нацгвардійці та підрозділи ДСНС", - повідомив Яровий.

Загалом до патрулювання столиці під час масового заходу було залучено 2,5 тисячі правоохоронців.
Читайте також: "Після Томосу"
Близько 11:30 у Києві від Володимирського собору розпочалася хресна хода "Молитва за Україну і за єдину Помісну Українську Православну Церкву" за участі вірян та церковних ієрархів Української православної церкви Київського патріархату з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.
Раніше біля пам'ятника князю Володимиру у Києві відбулися офіційні заходи з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України за участю президента України.
Нагадаємо, 24, 27-28 липня у Києві проходять урочисті молебні та хресні ходи з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України. Очікується, що наймасовішою буде хресна хода, організована Українською православною церквою Київського патріархату.
27 липня у поліції повідомили, що у заході УПЦ Московського патріархату з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України у Києві взяли участь близько 20 тисяч вірян. При цьому інформаційно-просвітницький відділ УПЦ заявив, що, за їхніми даними, у хресній ході взяли участь 250 тисяч вірян.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити