image
 |  5 8 Серпня 2018 | 18:24

Учні з Луцька побували в міжнародному науковому таборі

На запрошення Президента міста Торунь (Республіка Польща) та за організаційного сприяння Виконавчого комітету Луцької міської ради 8 учнів з луцьких шкіл (навчально-виховний комплекс № 9 та гімназія № 21 імені Михайла Кравчука) побували в науковому літньому таборі “Тиждень космосу в місті Коперника”, що працював у період з 29.07 по 04.08 2018 року у місті Торунь. Табір зібрав учнів з Республіки Польща, Федеративної Республіки Німеччина, Литовської Республіки, України та Великобританії.
Про це "ВолиньUA" повідомляє прес-центр Луцькради.
Офіційна частина візиту включала зустріч учасників з Президентом міста Торунь Міхалем Залєскі, який побажав усім цікавого і корисного перебування у “місті Коперника”.
Захід мав науковий характер та проходив у формі досліджень в наукових лабораторіях Центру сучасності “Млин знань”, де учасники, використовуючи демонстраційні прилади, власноруч ставили експерименти для пояснення різних фізичних явищ, які відносились до понять сили та енергії. Темами занять були: фізика, біологія, хімія та астрономія, тобто галузі, в яких працював відомий вчений Коперник. Також діти побували у астрономічній обсерваторії в місцевості Півніце, на власні очі побачили як працює справжній радіотелескоп та поспілкувались з професором з університету імені Миколи Коперника.
Окрім навчання, молодь мала можливість познайомитися з красою міста Торунь, його пам’ятками архітектури та традиціями. Для учасників була організована екскурсія старим містом, яке включене до списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, зокрема до башти старої ратуші, музею торунського пряника і Будинку Коперника. Також діти відвідали місто Хелмно, яке захопило усіх своїми середньовічними будинками, що збереглися донині, а також найдовшими в Польщі фортечними стінами.
Один з учасників візиту, учень навчально-виховного комплексу № 9 Павліха Віктор, охарактеризував цю поїздку так: “Ці 7 сім днів були  незабутніми для нас. Справді, кожен отримав натхнення з різних речей, особливо зі спілкування з іноземними учасниками. Навіть лабораторії і телескопи вражали. Люди, захоплені різними ідеями, які працюють над наймасштабнішими питаннями про Всесвіт – саме так можна описати цей казковий “Тиждень космосу в місті Коперника”.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горохівчан запрошують на відкриття оновленого спортмайданчика

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити