image
 |  4 15 Серпня 2018 | 07:11

Світовий банк передав волинським лікарням медичне обладнання на 1 мільйон євро

Про це йдеться в повідомленні на Фейсбук-сторінці «Зниження рівня захворюваності хвороби системи кровообігу, Волинська ОДА».
Про це повідомляє  "Trembita.info".
У Луцьку в міську клінічну і Ковельську центральну районну лікарню привезли обладнання вартістю майже мільйон євро. Дві ангиографичні системи (рентген) Infinix-i Core + INFX-8000V / G3 виробництва Toshiba (Canon) вже за кілька тижнів запрацюють в цих медичних закладах.
Встановлювати обладнання будуть представники фірми-постачальника послуг. Тому що це - компетенція виключно сертифікованої виробником організації. Крім того, після налагодження апаратури пройде навчання з експлуатації для персоналу в кожній лікарні, з видачею підтверджуючого документа.
Постачанням дуже радіє головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук. Він уточнює: ця апаратура дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин, дозволяє виявити вади у розвитку або пошкодження. Щодо поліпшення надання допомоги кардіохворим, то ангіограф допоможе лікувати інфаркти та інсульти головного мозку, встановлювати стенти пацієнтам. Тому в медустанові, знаючи про отримання техніки, готували і приміщення, і фахівців, які пройшли необхідні навчання з підвищення кваліфікації.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиняни потрапили до лікарні через опіки від борщівника

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити