image
 |  0 17 Серпня 2018 | 06:29

Сєнцову відмовили у помилуванні

Президент Росії Володимир Путін відмовив матері українського політв'язня Людмилі Сенцовій у помилуванні сина. 42-річний Олег Сенцов голодує 96-й день у російській колонії "Белый медведь" у місті Лабитнангі Тюменської області.
Про це повідомляє "Gazeta.ua"
— Процедура починається з особистого звернення засудженого про помилування, — каже 50-річний Дмитро Пєсков, прес-секретар президента Росії.
У Кремлі наполягають: бранець сам має звернутися до Путіна.
— Олег називає свій стан передкритичним, — говорить правозахисниця 59-річна Зоя Свєтова. Вона відвідала українця в колонії 14 серпня. — Лікарі роблять, що можуть. Ставлять крапельниці, але не дають прогнозів. Олег вживає суміш. Але це ситуація, яка не може врятувати його життя.
Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали працівники Федеральної служби безпеки Росії в травні 2014 року в Криму.
Звинуватили в підготовці терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд присудив Кольченку 10 років колонії, Сенцову — 20. 14 травня Олег оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.
— Підозрюю, що в Путіна пунктик із приводу Сенцова, який назвав його "кривавим карликом", — каже російський адвокат 37-річний Микола Полозов. — Борис Нємцов (російський опозиційний політик, убитий 27 лютого 2015 року в Москві. — ГПУ) теж його ображав, а Орхан Джемаль (російський журналіст, загинув 31 липня 2018-го з двома колегами у Центрально-­Африканській Республіці, де знімав фільм про діяльність російських найманців, які воюють на Донбасі, у Сирії. — ГПУ) у прямому ефірі побажав смерті. Путін такі образи фіксує і пам'ятає. Кремль знаходить спільну мову із Заходом, коли йдеться про боротьбу з тероризмом. Як Путін відпустить "терориста" Сенцова?
15 серпня Організація Об'єднаних Націй закликала владу Росії негайно звільнити засудженого українця.
Укрпошта планує випустити марку із зображенням Кузьми

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити