image
 |  4 5 Вересня 2018 | 12:33

Філатов обіцяв захищати пропутінських співаків

Міський голова Дніпра Борис Філатов обіцяв не допустити у місті заборони пісень виконавців, які підтримують агресію Кремля проти України.
Про це пише Вголос.
Раніше ЗМІ повідомили, що у Дніпрі хочуть заборонити пісні пропутінських росіян і українців, посилаючись на проект відповідного рішення, опублікований на сайті міськради.
«Заборонити у громадському транспорті, закладах культури та відпочинку, готельного і ресторанного бізнесу та інших громадських місцях на території міста Дніпра відтворення пісень російських виконавців, а також пісень українських виконавців, які підтримали російську збройну агресію проти України», - йдеться в документі.
Обов'язок слідкувати за дотриманням цього правила пропонують покласти на співробітників міської інспекції з благоустрою.
Згодом мер Філатов заявив у своєму Facebook, що не допустить цієї «ніцоївщини» у Дніпрі.
«Коротко. Вся преса вибухнула «новиною», що в Дніпрі хочуть заборонити пісні російських виконавців, які підтримали агресію РФ проти України. Ставлю до відома, що на сайті міської ради щодня реєструють десятки проектів рішень. Навіть найбільш божевільних.
Не буде такого рішення. По-перше, його неможливо виконати. А, по-друге, ми не воюємо з книгами і музикою. Ми боремося за свободу і щастя своєї країни.
Кожному вирішувати самому, як йому жити, які книжки читати і що слухати. Бути громадянином або потенційним колаборантом. Ніцоївщини не буде в Дніпрі. Крапка», - написав Філатов.


У відповідь на це письменниця та громадська діячка Лариса Ніцой, чиїм іменем Філатов обізвав державницьку ініціативу в Дніпрі, назвала міського голову «українофобом» та «антидержавником».
«Ніцоївщина» нє прайдьоть! Так заявив мер Дніпра. Упевнені? Я б не дуже довіряла прогнозам тимчасово обраного посадовця, якому не під силу опанувати елементарне – мову країни, в якій живе. Бо що таке Ніцоївщина?
Ніцоївщина – це україномовні садочки в Дніпрі (які зараз відсутні) та українська мова в школах, і не лише на уроці.
Ніцоївщина – це україномовні афіші в Дніпрі та українські вистави українською мовою (яких зараз одиниці).
Ніцоївщина – це україномовні меню та обслуговування в ресторанах, кав’ярнях, магазинах інших закладах Дніпра українською мовою. Це українська в громадському транспорті.
Ніцоївщина – це Святий Миколай, який говорить з Дніпровськими дітьми українською, а не Пєтрушка з балалайкою.
Ніцоївщина – це звучання української музики (нових дитячих пісень) на дитячих святах Дніпра, а не «Ех, палним-пална мая каробачька».
Ніцоївщина – це фестивалі, які проводяться в Дніпрі, орієнтовані на Україну, а не на розмивання українського компоненту.
Ніцоївщина – це звучання усього публічного простору Дніпра українською мовою, як завжди було в цих краях до голодомору.
Ніцоївщина – це відродження славетної української (не совкової) історії Дніпра з небувалою кількістю козацьких січей – форпостів України.
Ніцоївщина – сучасна модернова Україна, а не московія.
Ніцоївщина – це повага до вдови героя АТО, матері п’ятьох дітей, перед якою знімають капелюха, дякують і виконують бажання, замість: «Нам нужен Дед мароз, а ти правалівай».
Ніцоївщина – це міський голова, який створює максимальні умови для комфорту українців, розвитку української культури, української мови, українських традицій, української історії, додатково не забуваючи про розвиток і комфорт меншин.
Ніцоївщина – це в першу чергу дотримання законів самим мером, бо всі перераховані угорі пункти – це не забаганки Ніцой, а норми закону, які мер перший же й порушує.
Упевнені, що Ніцоївщини не буде в Дніпрі? Посадовця-українофоба та антидержавника, який заявляє, що цього всього в Дніпрі не буде – пора викинути на смітник. І рано чи пізно це відбудеться. «Ніцоївщина» невідворотна!» - пише Лариса Ніцой.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити