image
 |  0 21 Вересня 2018 | 09:24

Волині потрібно відмовлятися від сировинної економіки, - Олександр Пирожик

Для успішного розвитку економіки Волинської області потрібно відмовитися від сировинної економіки і переходити до етапу переробки та створення конкурентної експортної продукції.
Про це під час відкриття міжнародного інвестиційного бізнес-форуму "Волинь-Інвест 2018" заявив перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик.
Посадовець зазначив, що Волинь має великий потенціал, як прикордонний край та значні природні багатства. Однак, його не використовують повною мірою.
"На жаль, Волинь сьогодні переважно акцентує увагу на сировинній економіці. Але така економіка неконкурентна і приречена. Ми експортуємо деревину, продукти лісу, сільського господарства. Але чи вигідно це? Якщо минулого року вартість малини, яку приймали заготівельники, складала 20 - 25 грн, то тепер впала до 10 - 12 грн. І це попри інфляцію. Чи вигідно буде селянам займатися ягідництвом при таких цінах? Звісно, що ні. Та ж сама ситуація в багатьох інших сферах, зокрема - молочній. Якщо ми хочемо, щоб волиняни не полишали область, потрібно сконцентруватися на інвестиціях у переробку та створення продукту з високою доданою вартістю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відкрився міжнародний бізнес-форум «Волинь-інвест 2018»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити