image
 |  0 3 Жовтня 2018 | 12:40

Аварія українського автобуса в Польщі: водій був під дією психотропних речовин

Водій українського автобуса, який у серпні упав зі схилу, перебував під дією психотропних речовин.
Про це повідомляє RMF24.
Згідно з висновком експертів, у крові водія після аварії були знайдені сліди психотропних речовин, наркотиків чи стимуляторів. Це означає, що концентрація цих речовин за 8 годин до аварії, коли водій вирушив у рейс, була ще вища.
Від висновку експертів залежало, чи висунуть водієві звинувачення у навмисному спричиненні катастрофи під впливом алкоголю чи інших речовин. Це означатиме жорсткіше покарання.
Прокуратура також отримала висновок щодо стану автобуса. Водій стверджував, що в нього не спрацювали гальма і він нічого не зміг вдіяти. Експерти версію несправності гальм виключили, заявивши, що з автобусом було все гаразд.
Експерти також підтвердили, що автобус на схилі їхав зі швидкістю 75 кілометрів на годину і саме тому не встиг загальмувати.
17 серпня близько 23:00 за місцевим часом сталася аварія автобуса з українськими туристами. У машині перебувало 54 особи. Автобус котився з 30-метрового схилу. В результаті загинули три людини, 37 осіб постраждали.
Водій автобуса наразі перебуває під арештом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко підписав закон про криміналізацію незаконного вивезення з України лісу та дров

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити