image
 |  0 3 Жовтня 2018 | 11:22

Голова райдержадміністрації працював на ФСБ

Служба безпеки України викрила голову держадміністрації одного з районів Харкова на співпраці з спецслужбами РФ. Однак той втік у Росію.
Про це повідомив сайт відомства.
Прізвища чиновника не називають.
Посадовця у 2015 році в окупованому Росією Криму завербувала ФСБ.
Чоловік, який мав допуск до державної таємниці, використовував для спілкування з росіянами електронну пошту та видані кураторами засоби мобільного зв'язку із спеціальними додатками.
Райадміністрація під керівництвом зловмисника саботувала укази президента із забезпечення "черг" мобілізації на території району.
Крім того, за ініціативою посадовця у Харкові були створені "альтернативні" спілки ветеранів АТО. Вони займались не допомогою ветеранам війни на Донбасі, а вимаганням грошових коштів з підприємців міста.
Через діяльності цих псевдоспілок також збиралась, систематизувалась та передавалась голові адміністрації інформація щодо особистих даних учасників АТО. Він накопичував її на електронних пристроях для подальшої передачі спецслужбам РФ.
Також чиновник мав закордонний паспорт громадянина РФ та індивідуальний податковий номер.
Чоловікові інкримінують державну зраду. Оскільки він втік до Росії, його оголосять у розшук.
СБУ перевіряє інших посадовців органів влади та місцевого самоврядування Харківської області, які можливо причетні до агентурної мережі спецслужб РФ, та мають російські паспорти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запрацював мотопатруль

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити