image
 |  4 10 Жовтня 2018 | 18:07

Депутати Іваничівської райради висловили невдоволення через нове земельне оподаткування для лісогосподарств

Під час першого пленарного засідання сесії Іваничівської районної ради під головуванням свободівця Андрія Бадзюня, депутати підтримали звернення  проти  нового  земельного оподаткування  для лісогосподарств.
Про це інформує власкор «ВолиньUA».
Зокрема, обранці мешканців Іваничівського району проголосували за звернення до до Президента України  Петра Порошенка, Верховної Ради України,  Кабінету Міністрів України, в якому висловлюють своє занепокоєння через так зване, «подвійне» оподаткування земель лісового фонду. Адже  податок на лісові землі розподілено на земельний податок та рентну плату; розмір ставки податку на землю встановлюються органами місцевого самоврядування, територіальними громадами в межах 5% від нормативно-грошової оцінки цих земель.
За діючою системою оподаткування на сьогодні вже справляється податок за лісові землі, як складова рентної плати. На основі прийнятої поправки розмір даного податку  в залежності від його ставки для  лісогосподарських підприємств зросте і перевищить суму доходів, наслідком чого стане їх банкрутство.
Депутати вважають, що лісові землі не можна прирівнювати до сільськогосподарських угідь. Такої системи оподаткування, як передбачено даною поправкою, з урахуванням решти податків, що вже сплачуються, немає ні в країнах ЄС, ані в інших  розвинених країнах світу.
«Нас,  депутатів Іваничівської районної  ради, непокоять негативні наслідки, викликані впровадженням нового земельного податку для лісових господарств. Тому, відстоюючи насамперед права та інтереси територіальних громад, трудових колективів лісогосподарських підприємств регіону, які успішно працюють, забезпечені достойним умовами праці, просимо переглянути та скасувати оподаткування лісових земель, яке направлене на розвал лісової галузі України - йдеться у зверненні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активістка і прибічниця Саакашвілі Ліза Богуцька збила насмерть людину

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити