image
 |  2 11 Жовтня 2018 | 12:45

У Білорусії за 8 тисяч доларів продають палац волинських князів

Колишній палац волинських князів Радзивіллів у Білорусі у селі Полонечка знову виставили на торги – п’ятий раз за останні п’ять років.
Про це з посиланням на інформаційний портал Брестської області «Зоря» пише Нововолинськ.com
У 2014 році колишню садибу на аукціоні придбала приватна фірма. Однак свої початкові плани – реставрацію палацу і розміщення у ньому туристичного об’єкта – так і не втілила в життя.
Тому в 2016 році власникові довелося повернути палац державі. Наступні спроби продати садибу виявилися марними. Тепер палац знову виставили ​​на торги, аукціон відбудеться 4 грудня.
Цього разу початкова ціна об’єкта знижена на 80% і складає 19,2 тисячі рублів. (До слова, 19,2 тисяч рублів у гривнях становить 249,6 тисяч, а це 8913 доларів).
За цю суму новий власник отримає колишню будівлю палацу, в якому згодом знаходилася сільська школа, і госпбудівлі, а також земельну ділянку площею 3,3 га з правом оренди на 50 років.
За умовами аукціону власник має провести реконструкцію або реставрацію об’єкта, а також підписати та зареєструвати в Міністерстві культури Білорусі охоронне зобов’язання на історико-культурну цінність і використовувати об’єкт протягом трьох років з моменту введення в експлуатацію.
Раніше ми вже писали, що замок волинських князів Радзивіллів у Білорусі виставили на аукціон всього за 10 тисяч доларів.
Історична довідка: Радзивілли – старий і найбагатший литовській рід у Великому Князівстві Литовському, згодом у Речі Посполитій, а у 18-20 ст. у Російської Імперії й Прусії, який першим у державі 1547 р. отримав князівський титул Священної Римської Імперії, а потім був посвоячений з Ягеллонами, Гогенцолернами та іншими європейськими династіями.
Радзивілли були власниками земельних латифундій, замків, міст та містечок, зокрема в Україні (Волинь, Київщина), Литві, Польщі, Білорусі, колишні палаци родини Радзивілл знаходяться на території 10 нинішніх держав. Родовий маєток знаходився у містечку Несвіж на території нинішньої Білорусі.
Представники родини мали свої надвірні війська й займали найвищі урядові посади у Речі Посполитій. У 16-18 століттях Радзивілли користувалися привілеями удільних князів, мали надвірне військо (близько 6 тисяч), власні фортеці. Обіймаючи високі урядові посади, Радзивілли брали участь у боротьбі проти козацьких повстань в Україні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Середземному морі затримали українську яхту з 57 мігрантами

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити