image
 |  4 22 Жовтня 2018 | 08:07

У Луцьку почала працювати сміттєсортувальна лінія

Нова сміттєсортувальна лінія розпочала роботу у Луцьку в тестовому режимі.
Про це повідомив заступник мера Григорій Недопад.
Зараз на лінії сортується суха сміттєва фракція і ПЕТ-пляшка. Вона не тільки розвантажить полігон в Брищі, сприятиме поліпшенню екологічної ситуації в місті, а також забезпечить доходи для комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» від збуту відсортованих відходів.
«На ці кошти продовжимо розвивати екологічні програми по закупці сміттєвих контейнерів, сміттєвозів, техніки, яка працюватиме для збереження чистоти в нашому місті. Сміття на сортувальну станцію доставлятимуть і з контейнерів, що встановлюють у Луцьку для збору сухої фракції. Такі контейнери вже встановлені в окремих районах міста, поступово вони будуть поширені по всьому Луцьку», - пообіцяв Григорій Недопад.

Сухі відходи потрапляють на нову сортувальну лінію, потім у сепараторній системі вони вивільняються від мішків та очищаються від дрібного сміття. Далі крупна фракція сортується вручну працівниками підприємства.
Відходи розподіляють на кілька видів ПЕТ-пляшок, 2 види скла, поліпропілен, метал, алюмінієві банки, папір. Відсортовані та спресовані матеріали збувають підприємствам, які займаються переробкою сміття. При повному навантаженні лінія здатна пропустити через себе 50 тисяч тонн сміття в рік.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пустовіт відмовив луцькій школі викласти вже закуплену бруківку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити