image
 |  0 14 Листопада 2018 | 11:30

Варфоломій заявив про надання автокефалії Українській церкві

Священний синод допоможе із наданням автокефалії Українській церкві.
Про це сказав вселенський патріарх Варфоломій у зверненні до українського народу напередодні 85-ї річниці Голодомору в Україні, - йдеться на сайті Української православної церкви в США.
"Вселенський престол вирішив надати автокефалію багатостраждальній православній церкві в Україні, щоб вона приєдналася до повноти православ'я в єдності і внутрішньому світі, - зазначив патріарх. - Константинопольська Церква-Мати спілкується з усіма вами з тягарем на серці, в молитві згадуючи Голодомор українського народу. Трагічну і нелюдську подію 1932-1933 років, коли безліч людей загинули від навмисного і жорстокого голоду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АП досі не може показати копію угоди з Константинополем


"Ми втручаємося, тому що це наш обов'язок. Виключно на основі достовірно-церковних, всесвітніх і наднаціональних критеріїв. Заради істини і традицій церкви, захисту канонічного порядку і ідентичності православ'я. Завжди для урочистості тіла Христового, а не для себе і не для демонстрації світової сили або влади".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити