image
 |  4 24 Листопада 2021 | 14:32

Мер Ковеля відхрестився від нагородження ексрегіонала орденом Данила Галицького

Зважаючи на суспільний резонанс, Ковельський міський голова Ігор Чайка оприлюднив свою позицію щодо ситуації довкола нагородження державною нагородою – орденом Данила Галицького депутата Ковельської районної ради, лідера депутатської фракції партії «Слуга народу», начальника управління економічного розвитку та торгівлі міськвиконкому Юрія Кондратовича.

Про це сьогодні, 23 листопада, з’явився допис на офіційній сторінці мера у facebook.

"Відповідно до закону “Про державні нагороди України” орден Данила Галицького — це державна нагорода, встановлена “для нагородження військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спецзв’язку та захисту інформації, а також державних службовців за значний особистий внесок у розбудову України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові”. Як бачимо, про чиновників місцевого самоврядування, яким є Юрій Кондратович, тут взагалі не йдеться.

📍Ініціатором подання про нагородження орденом Данила Галицького Юрія Вікторовича Кондратовича є Ковельська районна адміністрація, яка листом (№1718/11/2-21 від 17.11 2021 року) звернулась до голови обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка з проханням порушити таке клопотання перед Президентом України, що й було зроблено. І саме Волинська ОДА через Ковельську РДА звернулась до нас із проханням надати характеристику Кондратовичу Ю.В. як ПРАЦІВНИКУ виконкому Ковельської міської ради, а не громадському діячу, та підготували всі необхідні документи. Ми це зробили.

📍Як міський голова я не маю жодних претензій до роботи Юрія Кондратовича на посаді начальника управління економічного розвитку та торгівлі. І не в моїй компетенції оцінювати його значимість як політика та громадського діяча та особистий внесок у розбудову України. Зауважу лише, що як керівник, я не питаю в людей, які працюють у виконкомі, про їхню партійну приналежність чи політичні погляди, а оцінюю їх винятково за професійними та людськими якостями. Проте, як посадова особа, маю робити все виключно так, як прописано в законі. По-іншому – не можна, бо притягнуть до відповідальності. Саме тому на запит Волинської ОДА ми підготували всі відповідні документи по Юрію Кондратовичу. Але я не розумію, чому Волинська ОДА, готуючи відповідне подання Президенту, проігнорувала чітку вимогу закону щодо переліку осіб, яким можна надавати цю нагороду та висунула на нагородження не державного службовця і не військового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідея нагородження ковельського ексрегіонала орденом Данила Галицького належить Ковельській РДА

📍На мою думку, правильним рішенням в ситуації, яка викликала такий суспільний резонанс, має бути повернення до букви закону. Для цього Волинська ОДА має відкликати своє подання про відзначення Юрія Кондратовича орденом Данила Галицького як помилкове і таке, що не відповідає визначеним критеріям для претендентів на таку державну нагороду. Або ж сам Юрій Кондратович може відкликати свою кандидатуру, написавши відповідну заяву на ім’я голови Волинської ОДА. Сподіваюсь, мою думку не лише прочитають, а й почують..." - йдеться у дописі.

Нагадаємо, нещодавно з'явилася інформація, що ексголові "Молодих регіонів" Ковеля, а нині - очільнику фракції "Слуг народу" у Ковельській райраді Юрію Кондратовичу хочуть вручити військовий Орден Даниила Галицького до Дня місцевого самоврядування.

Тоді ця ситуація обурила депутата міської ради від ВО "Свобода" Валерія Чернякова.

"Не розумію, за які такі заслуги колишній активіст Партії регіонів має отримати таку нагороду. Орден Данила Галицького - це орден для військових. В крайньому випадку ним нагороджується людина, яка здійснила великий внесок у розбудову України і сумлінне служіння українському народу. Юрій Кондратович має лише кілька років стажу на посадах в органах місцевого самоврядування. Так видається, що основна заслуга Юрія Кондратовича - це його членство у партії "Слуга народу". А питання вручення йому ордену лобіюється з високих кабінетів Волинської ОДА. Чого не зробиш, аби потішити самолюбство людини. Соромно, що в нас так підходять до вручення високих державних нагород", - прокоментував ситуацію голова фракції ВО "Свобода" у Ковельській міськраді Валерій Черняков.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити