image
 |  2 2 Січня 2020 | 11:40

Рік свині завершується, а осад лишився...

Спливли останні години 2019 року. Попереду нас чекає нове десятиліття. На порозі нового – прийнято озиратись у минуле, робити певні висновки. Тож підсумуємо деякі політичні події року, який відходить.

2019 рік був насичений важливими політичними подіями. Відбулися вибори Президента України та Верховної Ради, результат яких ще рік тому ніхто не міг передбачити.

Скажу відверто: я не голосував за Зеленського. Спостерігаючи за цим персонажем ще з часів КВН, нескладно було помітити його малоросійську сутність. Малороси при владі нічого хорошого Україні не приносили і ніколи не принесуть. Та й рис мудрого державотворця-стратега у Зеленського не спостерігалося. Однак український народ на виборах вирішив інакше, на жаль. 

Всю відповідальність за стан справ в Україні тепер несе Зеленський. Це стосується внутрішньої та зовнішньої політики, економіки, роботи судів, прокуратури, поліції. Ще ніколи в історії незалежної України в руках одного олігархічного політпроекту не концентрувалася така влада. Але необмежена влада – це також повна відповідальність. А якщо ця влада уражена вірусом малоросійства та ілюзій миру за будь-яку ціну з російським агресором – вона становить загрозу для незалежності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зупинять капітуляцію, - Микола Федік

Політичні будні України доби Зеленського пронизані непрофесійністю та малоросійством. Кадрові призначення відбуваються за принципом особистої відданості та спільних гастролей із «Кварталом 95» і багатьох вони шокують. Дійшло до того, що адвокат Януковича по справах Майдану буде заступником глави Державного бюро розслідувань. І тепер ДБР має розслідувати справи Майдану і справу самого Януковича. Уявляєте наслідки?

Зелена влада в турборежимі взялася розпродувати українську землю, причому без обіцяного референдуму. У відповідь отримала шалений опір українців. І як наслідок, ми отримали Зе-репресії у вигляді шоу-судів над захисниками української землі народними депутатами VІІ-го скликання Едуардом Леоновим і учасником російсько-української війни Олексієм Кайдою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька міськрада підтримала звернення щодо недопущення продажу землі сільгосппризначення

Взято курс на дискредитацію учасників російсько-української війни (як інакше можна пояснити звинувачення президента та міністра МВС без вироку суду на адресу фігурантів справи Шеремети?). Кривавою передноворічною вишенькою на цьому бенкеті умиротворення агресора стало рішення суду, який відпустив для обміну «беркутню». Ту саму, яка цинічно розстрілювала Героїв Небесної сотні.

Чи чув хтось заяви президента Зеленського із засудженням Росії? Чи часто він вживає термін "агресор" щодо РФ? Чи доводилося слухати категоричність Зеленського у засудженні російських злочинів?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микола Федік: Для розвитку Луцька потрібна відповідна територія і комплексний підхід

А як щодо іншого? Може хтось відчув, що корупції стало менше? Що олігархи потрусили кишені? Що швидко росте добробут, а до України вишукувалися черги інвесторів? Ні. Корупція та кумівство лишились та процвітають у вищих ешелонах влади, спекулянти наживаються на валютних стрибках. Казна перед новим роком порожня, а призначений Зеленським уряд бере нові борги, щоб залатати діри бюджету. Українців обдурили із скасуванням недоторканості депутатів. Епоха бідності, жадібності та брехні не завершилася 21 квітня 2019 року. І ніяких причин для її завершення у найближчому майбутньому не помітно. Та й сама влада забула про гасла, з якими йшла на вибори. А нардепів від "Слуг народу" тому самому народу часто буває знайти важче, ніж рідкісних тварин, занесених до Червоної Книги.

Серед рис людської психології здатність визнавати власні помилки і виправляти їх є однією з найсильніших. Не кожний здатний визнати, що наївно помилявся. Це передбачає певні вольові зусилля, критичне ставлення до себе та дійсності. Але це фундамент здорового конкурентного суспільства, на основі якого будуються життєздатні країни. Тож хай 2020 рік принесе нам можливість сприймати світ без рожевих окулярів та навчить думати інтелектуально, а не емоційно-телевізійно. Впевнений, це дуже необхідно для нашого суспільства.

Микола ФЕДІК,

голова Луцької міської організації ВО "Свобода",

голова фракції ВО "Свобода" в Луцькій міській раді

P.S. Рік свині завершується, а осад лишився…

Цей допис у ФБ можна знайти тут.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити