image
 |  0 27 Січня 2021 | 08:31

Під листом із погрозами в Посольство Угорщини підписалися «патріоті Украині», – МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що на пошту посольства Угорщини невідомі надіслали погрози та підписалися як "патріоті Украині".

Про це Дмитро Кулеба повідомив у Twitter.

"Комусь дуже потрібні дешеві провокації напередодні візиту Петера Сійярто. На пошту посольства Угорщини надіслали погрози "патріоті Украині" (мова оригіналу).

Правоохоронці вже працюють. Автори, очевидно, за межами України — інакше 2 помилки в слові "Україна" не пояснити" - заявив Кулеба.

У так званому зверненні йдеться, що нібито українські патріоти у разі приїзду Сіярто "почнуть діяти вкрай жорстко", оскільки (дослівно) "втомилися дивитись, як Угорщина намагаеться відібрати наші землі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всім, хто заперечує вторгнення Росії на Донбас: Гіркін знову «спалився» (ВІДЕО)

Варто нагадати, що Сійярто приїде до Києва 27 січня. Це - буде суто політичний візит, ніяких засідань двосторонніх органів під нього не заплановано.

ЄвроПравда раніше повідомляла, що ініціатором переговорів стала Угорщина, втім, запрошення до зустрічі у Києві надійшло від української сторони.

Як відомо, нове загострення у відносинах почалося після серії обшуків, проведених СБУ на Закарпатті, та повідомлень про кримінальні провадження проти посадовців-угорців.

Лідер товариства угорської культури Василь Брензович, що став одним із фігурантів розслідувань, на початку грудня залишив Україну. Криза додатково загострилася після некоректних заяв представників угорської партії влади про ситуацію в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден підписав указ, що дозволяє чоловікам ходити в жіночі туалети та роздягальні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити