image
 |  4 24 Листопада 2019 | 23:17

Слідами наших публікацій: прокуратура поновила справу щодо залякування журналістів у заказнику «Воротнів»

Прокуратура Волинської області додатково вивчила матеріали кримінального провадження за фактами хуліганських дій на території ботанічного заказника загальнодержавного значення «Воротнів», перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, перевищення службових повноважень та застосування фізичного насильства до журналіста.

Про це в коментарі ІА «Конкурент» повідомила речниця Волинської прокуратури Наталія Мурахевич

«ВолиньUA» нагадує, що таке рішення прокуратури з'явилося після того, як наше видання опублікувало дві критичні публікації, що стосувалися ботанічного заказника загальнодержавного значення «Воротнів» і бездіяльності поліції та прокуратури навколо того, що там відбувалося протягом останніх щонайменше півтора року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Воротнівські дачі» поблизу Луцька – знову «під криміналом»

Перша публікація «ВолиньUA» стосувалася запізнілого реагування правоохоронців на виявлені журналістами факти самовільного будівництва в заказнику «Воротнів» та нового кримінального провадження, порушеного за цим фактом лише після повторного депутатського звернення депутата Волиньради від ВО «Свобода» Олександра Пирожика.

Друга публікація «ВолиньUA» торкнулася фактичного нереагування поліції і прокуратури на факти нічної стрілянини в заказнику «Воротнів» та перешкоджання журналістам у здійсненні професійної діяльності, яких у такий спосіб намагалися залякати. Попри відсутність відповідей на ряд запитань, які поставив правоохоронцям у своєму листі голова постійної комісії обласної ради з питань законності, свободівець Анатолій Вітів, кримінальне провадження за цими справами правоохоронці «успішно» закрили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна стрілянина у «Воротневі»: поліція провадження закрила, прокуратура погодилась

«Гадаєте, відповіді на ці питання вже нікому не цікаві? Через рік уже й так із рук зійде? Я би так не думав. Аби не довелося відповідати на ці питання публічно, під час щорічного інформування перед сесією обласної ради…» – йшлося в останній публікації «ВолиньUA».

Наразі ж, як вбачається з коментаря речниці прокуратури "Конкуренту", було встановлено, що рішення слідчого про закриття кримінального провадження є передчасним.

"У зв’язку з цим постанову слідчого СВ Луцького районного відділення поліції ГУНП у Волинській області від 30.07.2019 про закриття згаданого кримінального провадження прокуратурою області скасовано як незаконну", – йдеться в коментарі речниці прокуратури.

Для організації проведення подальшого досудового розслідування та здійснення процесуального керівництва, кримінальне провадження скеровано керівнику Луцької місцевої прокуратури.

"Стан досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальному провадженні прокуратурою області взяли на контроль", – стверджують у цьому відомстві.

Отже, постанову про закриття кримінального провадження «по Воротневу» від 30 липня 2019 року в прокуратурі скасували.

Продовження таки буде?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити