image
 |  2 21 Вересня 2018 | 19:00

Судитимуть банду, що крала нафтопродукти на Волині та Львівщині

Судитимуть шістьох членів організованої злочинної групи, яка спеціалізувалась на викраденні нафтопродуктів з трубопроводів на території Волині та Львівщини.
Про це повідомляють "Волинські новини"
Зловмисники здійснили так звану «врізку» до нафтопродуктопроводу ТОВ «Прикарпатзахідтранс», після чого за допомогою високовартісної спеціалізованої техніки проклали підземний трубовідвід протяжністю біля 6 кілометрів, через який упродовж лютого-березня 2018 року злили нафтопродуктів на суму понад 6,5 млн. грн.
Після цього вони планували вчинити аналогічну «врізку» у найбільшу в світі систему магістральних нафтопроводів «Дружба», однак їхня злочинна діяльність припинена завдяки успішно здійсненій 14-15 березня цього року операції правоохоронців Волинської області, до якої було залучено 120 правоохоронців – прокурорів, оперативників та слідчих. У ході операції проведено більше 40 обшуків, виявлено та вилучено 9 одиниць зброї, у тому числі автомат та кулемет, викрадене пальне в об'ємі 35 тисяч літрів, готівку та коштовності.
У ході досудового розслідування встановлена причетність вказаної групи до вчинення крадіжок труб з недіючої лінії трубопроводу на території Волинської області.
Дії зловмисників кваліфіковані як вчинена організованою групою крадіжка в особливо великих розмірах та замах на крадіжку, незаконне поводження зі зброєю, а також пошкодження й замах на пошкодження об’єктів магістральних нафтопродуктопроводів (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 185, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 292, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 292 КК України).
Невдовзі члени організованої групи постануть перед судом.











Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити