image
 |  14 7 Вересня 2023 | 16:51

"Свобода" у Луцькій райраді вимагає скликати позачергову сесію щодо зловживань мера Ківерець

Фракція ВО "Свобода" у Луцькій райраді підготувала проєкт звернення до Президента України та Генерального прокурора щодо забезпечення правоохоронними та контролюючими органами належного розслідування всіх порушень та зловживань, вчинених Ківерцівським міським головою Олександром Ковальчуком та його підлеглими, а за необхідності - усунення його із займаної посади.

Текст звернення має розглянути найближча сесія, на яку з лав ЗСУ прибуде заступник голови Луцької райради від ВО "Свобода" Сергій Сівак.

"Громадськість обурена й вже давно критично оцінила діяльність Ківерцівського міського голови Олександра Ковальчука як посадовця, який цинічно нехтує законодавством України, моральними та етичними принципами і цінностями. Особливо негативне ставлення цей посадовець заслужив у військовослужбовців Збройних Сил України, волонтерів, патріотично налаштованих громадян", - наголошується у документі.

Серед резонансних історій мера волинського містечка варто пригадати сумнозвісну епопею з планами капітального ремонту стадіону загальною вартістю 145 млн грн. І це в місті із населенням менше 15 тисяч. Історія мала неабиякий суспільний резонанс, проте гучний скандал жодним чином не вплинув на наміри пана Ковальчука.

Другою резонансною історією стало придбання Ківерцівським ЦПСМД дорогого автомобіля й передача його пану Ковальчуку (на баланс Ківерцівської міської ради). Також з бюджету міста Ківерці без будь-якого аукціону було оплачено фірмі «Кортакоз» 63 млн. грн. на реконструкцію міських очисних споруд. Водночас, у питанні підтримки ЗСУ і відсічі російській агресії міська влада Ківерець на чолі з мером не проявляє особливої активності і навіть блокує відповідні ініціативи мешканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьку фірму підозрюють в багатомільйонній контрабанді м'яса

У зверненні пропонується:

- вжити усіх заходів для забезпечення конституційних прав та свобод в Ківерцівській територіальній громаді, в тому числі щодо належної фінансової підтримки заходів захисту Вітчизни та припинення нераціонального витрачання коштів в період воєнного стану на дорогі авто, безглузді ремонти тощо;

- здійснити дії щодо припинення фінансових зловживань Ківерцівським міським головою, а при необхідності – усунення його із займаної посади;

- забезпечити правоохоронними та контролюючими органами належного розслідування всіх порушень та зловживань, вчинених Ківерцівським міським головою Олександром Ковальчуком та його підлеглими.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити