image
 |  11 26 Лютого 2019 | 16:15

Тендер для своїх: на Волині освітяни орендують автобус у «БПП-шника»

Відділ освіти Маневицької районної державної адміністрації 20 лютого уклали договір з кандидатом до обласної ради від «БПП «Солідарність» Петром М’якотою на оренду автобус для перевезення учнів терміном на дев’ять місяців на суму 15 тисяч у місяць.

Про це «ВолиньUA» стало відомо із сайту «Prozorro».

Згідно з угодою, приватний підприємець Петро М’якота у неконкурентній процедурі, уклав договір про оренду пасажирського автобуса (марка Mercedes-benz, модель 609 ПЕ) для перевезення учнів терміном на дев’ять місяців в установленій сумі 15 тисяч гривень щомісяця. Притому, що навчальних місяців лишилось біля п'яти місяців.

Читайте також: На Волині дві райдержадміністрації уклали договір на харчування дітей-чорнобильців із фірмою-«прокладкою»

Тому за 9 місяців оренди автобуса відділ освіти Маневицької РДА заплатить М’якоті 135 тисяч гривень.

У договорі йдеться про те, що всі витрати пов’язані з обслуговуванням транспортного засобу орендар бере на себе.

Відповідно до пункту 6, витрати на капітальний ремонт, технічне обслуговування транспорту, сплата податків, забезпеченні водієм та забезпеченні паливом.

До слова, Петро М’якота кандидат у депутати до Волинської обласної ради від «БПП «Солідарність». У 2015 році балотувався по 48 виборчому окрузі у місті Ковель. До цього був депутатом Ковельскої районної ради по спискам Соціалістів.

Вже декілька років Петро М’якота веде підприємницьку діяльність у сфері перевезення пасажирів та неодноразово приймав участь у 6 неконкурентних процедурах по пасажирським перевезенням, де успішно укладав договори.

Дані з сайту Сlarity-project.

Для відділу освіти Маневицької РДА оренда автобуса 1989 року випуску (30-ти річного транспорту) обійдеться в 135 тисяч гривень. При тому, що вартує такий далеко не новий транспорт 142 994 гривень. Практично такий же автобус можна було б придбати відділу освіти Маневицької РДА, але сьогодні політика провладної президентської партії, це запровадження нових шкільних автобусів марки «Богдан», які вартують мільйони гривень.

Дані з сайту auto.ria.com.

Таким чином, завдяки вигідному договору за державні кошти практично за рік, якщо точніше за 9 місяців, поповниться приватний автопарк «БПП-шника» Петра М’якоти.

Слід наголосити, що у тендері зазначено, що термін надання послуг для перевезенню учнів встановлено терміном до 30 червня 2019 року, тобто на п’ять навчальних місяців, а договір між підприємцем укладено на 9 місяців. Слід припустити, що якби це були гроші з власного кармана очільниці відділу освіти Книш Валентина Леонтіївна, тоді б постало питання доцільності оренди автобуса на літній період часу, а так, за бюджетні не шкода.

Читайте також: Підгайцівська сільрада орендує авто у лучанки за майже 200 тисяч в рік

До слова, керує нині Маневицькою РДА скандальновідомий очільник Андрій Линдюк, який дістався у спадок голові ОДА Олександру Савченку від попередника «БПП-шника»  Володимира Гунчика.

Виходить так, що Маневицька РДА практично для своєї людини, з оточення БПП, взяли в оренду автобус для перевезення учнів на 9 місяців у сумі 135 тисяч гривень, при ринковій вартості такого ж транспортного засобу приблизно у 143 тисячі гривень. Але не дивлячись на ці моменти, відділ освіти районної адміністрації, якою керує Валентина Книш, погодились взяти на себе всі витрати пов’язані з експлуатацією автобуса. Так сказати, все краще дітям.

Читайте також: На Волині медики їздитимуть на авто від фірми дружини екс-губернатора Житомирської ОДА

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити