image
 |  7 23 Лютого 2023 | 16:46

Волинянка відзначила 95-річний ювілей

Жителька села Доросині Катерині Данилівні Глинюк відзначила 95 років.

Про це повідомляє газета «Наш край».

«Нелегке життя випало на її долю. Мала лише 11 років, коли батька Данила Мельничука, який за Польщі був сільським солтисом (це як нині голова сільради), у жовтні 1939 року вбили ревкомівці. А сім'ю: дружину Степаниду, синів Миколу та Петра і її, дванадцятирічну Катерину, вивезли у Казахстан як членів сім'ї контрреволюціонера. Що там пережили, сучасним дітям і не уявити...» - йдеться у дописі.

Зазначається, що братів Катерини Гнатюк згодом мобілізували у військо - обидва загинули на війні. А матері з дочкою у 1946 році дозволили вернутися в Доросині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У січні на Волині найбільше подорожчали овочі та послуги Інтернету

Жінка працювала на різних роботах у колгоспі. Згодом вийшла заміж за хлопця з багатодітної сім'ї з Кияжа Миколу Глинюка. У них народилася дочка Людмила та син Петро.

Нині Катерина Данилівна має четверо внуків та одинадцять правнуків.

«Ще сама собі може попрати, голубців накрутити, у домівці поприбирати... Має легку руку до вазонів, тож у неї вони гарні та пишні», - зазначається.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити