image
 |  0 20 Грудня 2017 | 15:32

В Україні спеціальності слюсаря і зварювальника увійдуть до пріоритетних

В Україні спеціальності слюсаря і зварювальника можуть увійти до переліку професій загальнодержавного значення.
Про це 20 грудня 2017 року повідомляє сайт «Інтерфакс-Україна».
Кабінет Міністрів України має намір внести слюсаря і зварювальника до переліку професій загальнодержавного значення, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка за результатами відповідної наради.
За пропозицією Міністерства освіти і науки, яке провело дослідження найбільш затребуваних на ринку праці професій, у списку можуть з'явитися ще шість професій: слюсар-ремонтник, слюсар-інструментальник, слюсар механоскладальних робіт, машиніст дорожньо-будівельних машин, зварювальник, монтажник систем утеплення будівель, - йдеться в оприлюдненому в середу повідомленні.
Відповідну постанову про розширення списку професій загальнодержавного значення має підготувати Міністерство освіти і науки.
За словами В.Кириленка, з 1 вересня 2018 роки кількість дітей, які зможуть освоювати додані професії, становитиме близько 2,2 тис., а орієнтовна вартість їх підготовки - 15 млн грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити