image
 |  2 29 Грудня 2017 | 13:27

Яку горілку споживали українці в Рік Вогняного Півня?

Понад 95% українського ринку горілки становить внутрішнє виробництво, і тільки 4,8% — імпорт.
Такими оцінками поділилися в Pro-Consulting, — пише agroday.com.ua.



Найбільш популярна торгова марка серед українців— Nemiroff, їй віддають перевагу 53% споживачів. Близько 24% купують «Хортицю», 19% — Medoff, ще 18% — «Хлібний Дар».





Покупці вибирають продукт, спираючись на свій ранній досвід, а також поради авторитетних для них людей. Важливе значення має ціна: при її підвищенні споживач шукає більш дешеву альтернативу.
Цільову аудиторію для компаній-виробників становлять чоловіки від 20 до 50 років. Причому тенденція споживання напою прямо залежить від віку: якщо молодь воліє пити коктейлі, то старше покоління споживає продукт в чистому вигляді.
Деяка частина вітчизняної горілки експортується. Тільки за 4 місяці поточного року обсяги зовнішніх поставок оцінюються в $17 млн.
До 2014 року основним імпортером української продукції були країни СНД, понад половини поставок припадало на Росію. Зараз вітчизняні компанії налагоджують експорт в Європу. Українська горілка йде в Латвію, Польщу і Німеччину. Одночасно зростає імпорт із ЄС дорогого алкоголю.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити