|  4 1 Січня 2018 | 11:55

В Україні запрацювала нова система розрахунків по субсидіях

З 1 січня 2018 року в Україні вводиться перший етап реформування системи розрахунків по субсидіях - монетизація на рівні постачальників послуг.
Про це 01 січня 2018 року повідомляє сайт «Апостроф».
Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів 8 листопада 2016 року.
Метою цих змін є перехід на прозорі та своєчасні розрахунки «живими коштами по субсидіях між державою і виконавцями послуг, - йдеться в повідомленні прес-служби уряду.
Відзначається, що реформування системи розрахунків по субсидіях включає в себе 3 етапи: монетизація на рівні постачальників послуг; підготовка системи до проведення монетизації субсидій на рівні домогосподарств (створення необхідної інфраструктури, створення єдиного реєстру та бази даних субсідіантов і їх верифікація і т.п.); монетизація субсидій на рівні домогосподарств.
Запуск другого і третього етапу буде здійснюватися після оцінки результатів першого.
На нинішньому етапі передбачається ряд нововведень в розрахунках по субсидіях, серед яких: розрахунок прямо з Казначейства без будь-яких протоколів, чіткі терміни проведення розрахунків по субсидіях (в термін до 24 числа), самостійний вибір виконавцями послуг постачальника енергоносіїв і розрахунок «живими» коштами від субсидій, прозоре нарахування субсидій фактичних обсягом споживання послуг.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити