image
 |  0 23 Січня 2018 | 13:55

Повернути графу національність у паспорт і пересвятити хрести на обереги – резолюція «заходу-віча» у Володимир-Волинському районі

Закріпити в Конституції України положення про те, то українці є корінною нацією, повернути графу національність у паспорт та пересвятити хрести, які поставлені московською церквою на обереги – запропонували у Володимир-Волинському районі.
Про це інформує власкор Волинь UА.
Таким чином тематичний захід «Соборність України – єдність націй», який проходив у районному будинку культури Володимир-Волинського району, за подачі співзасновника Української Гельсінської спілки Дмитра Себія перетворився на віче.  Правда, не усі присутні погодилися з тим, що звичайний захід на якому згадували 100-річчя проголошення Незалежності України та Акт Злуки із ЗУНР, є вічем.
Та все ж, Дмитро Себій наполіг на тому, щоб прийняти звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів України з наступними вимогами:
1.Відповідно до наявних процедур подати до ООН заяву про приєднання України до Декларації ООН «Про права корінних народів» та ратифікувати її, щоб вона відповідно до ст. 9 Конституції України стала частиною національного законодавства України.
2. Закріпити в Конституції України положення про те, то українці є корінною (титульною) нацією, а Україна - національною Державою.
3. Законодавчо встановити, що українці повинні бути представлені в органах державної влади і місцевого самоуправління пропорційно до населення України.
4. Повернути етнічним українцям і представникам національних меншин України право мати запис про національність у реєстраційних державних документах. У порядку законодавчої ініціативи внести до Верховної Ради України законопроект про поновлення графи «національність» в паспорті, свідоцтві про народження, свідоцтві про шлюб, свідоцтві про усиновлення, свідоцтві про смерть, заяві про народження дитини, заяві про одруження та інших реєстраційних документах.
5. Внести відповідні зміни до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження зразків актових записів цивільного стану, описів та зразків бланків свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану» (№ 1025 від 10 листопада 2010 року), передбачивши у відповідних бланках свідоцтв про реєстрацію графу «національність».
6. Зобов’язати державні органи реєстрації актів цивільного етану України запис «національність» у паспорт громадянина України, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, у яких відсутній запис про національність або видати відповідний вкладиш до цих реєстраційних документів.
7. Провести в 2018 році перепис населення в Україні з обов'язковим зазначенням графи «національність» у переписному листі.
8. Усі хрести, які поставлені московською церквою на границях між селами в знак того, що їхня церква канонічна, тобто в законі, а наша Віра не канонічна, і це значить, що вони мітять тими Хрестами то ця земля де є ті мітки, що це канонічна земля руского міра. То просити Українську церкву пересвятити на обереги села, які мають оберігати село від московського зла.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити